Les mocions dels grups municipals, protagonistes del ple municipal d'avui


  • Comparteix:

El ple se celebra el tercer dilluns de cada mes

El ple se celebra el tercer dilluns de cada mes

14 mocions dels grups municipals centraran aquest dilluns el ple, que arrenca a les set de la tarda a l'ajuntament. Els partits posaran sobre la taula el suport al Centro Castellano-Manchego, la situació dels porcs senglars i l'adhesió municipal al pacte social contra la corrupció. A més, s'aprovaran mocions institucionals per adherir Sant Cugat a les ciutats defensores dels drets humans i per garantir l'accés d'infants i joves a l'esport extraescolar.

El PSC, CiU, C's i el PP signen una moció amb la qual es vol certificar el suport municipal al Centro Castellano-Manchego a través d'un conveni marc. D'altra banda, ICV-EUiA, CiU, C's i el PSC presenten un text contra el decret que grava l'autoconsum energètic, que planteja una taxa per als ciutadans que produeixin la seva energia i els obliga a demanar permís a les companyies elèctriques per fer una instal·lació d'aquest tipus.

Els socialistes presenten una altra moció, a la qual s'ha adherit ICV-EUiA, que demana racionalitzar l'aportació dels recursos públics als centres educatius concertats de Sant Cugat que segreguen per sexe. Per la seva banda, el grup municipal d'ERC-MES exigirà l'adaptació dels parcs infantils als infants amb discapacitats.

En clau cultural, la CUP-PC presenta un text amb el qual proposa construir una sala polivalent, que hauria d'acollir fires, àpats, concerts i conferències, tot plegat per donar resposta a 'una demanda històrica' de les entitats locals.

El ple també debatrà una moció de C's per tractar la presència de porcs senglars al nucli urbà. El seu portaveu, Aldo Ciprián, va qualificar de 'plaga' l'aglomeració d'aquests animals a Collserola.

El PP porta a la sessió plenària una moció perquè cap infant ni jove de la ciutat es quedi sense la possibilitat de practicar esport.

ERC-MES demanarà que Sant Cugat garanteixi l'obertura tot l'any de la piscina del Parc Central. Per aconseguir-ho, els independentistes proposen la cobertura d'aquest equipament.

En clau econòmica, la CUP-PC proposa que la ciutat s'adhereixi a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària. Aquesta resolució, en cas d'aprovar-se, garantiria la col·laboració entre el consistori i aquest tipus d'economia destinant-hi recursos, mecanismes de formació continuada i tècniques de promoció econòmica.

Arran de la suspensió cautelar efectuada pel TC, el grup municipal de la CUP-PC proposa, a través d'una moció, que l'Ajuntament insti el Parlament a adoptar 'les mesures necessàries per obrir el procés de desconnexió amb l'Estat espanyol'.

C's presentarà dues mocions més. En una demanaran que Sant Cugat fomenti les mesures de foment de suport en el dol i també proposarà que el municipi s'adhereixi a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables.

L'última moció d'un grup municipal que es presentarà aquest dilluns és de la CUP-PC, que vol que Sant Cugat s'adhereixi al Pacte Social contra la Corrupció . Segons els independentistes, les normes existents 'dificulten la corrupció', però no l'eliminen.

Mitja hora abans del ple, a dos quarts de set, té lloc la sessió de participació ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.