L'Ajuntament es compromet a donar suport al Centro Castellano-Manchego


  • Comparteix:

La trobada de puntes de coixí és una de les activitats del Centro / Foto: Localpres

La trobada de puntes de coixí és una de les activitats del Centro / Foto: Localpres

El ple municipal ha acordat treballar un conveni entre el Centro Castellano-Manchego i l'Ajuntament, que quedarà reflectit en el pressupost del 2016. L'objectiu és que es recullin els drets, les necessitats i les obligacions entre les dues parts per fomentar la col·laboració. La moció, originària del PSC per donar resposta als problemes econòmics i de millora de la seu del centre, ha estat presentada conjuntament amb CiU, C's i el PP, i ha tingut el suport d'ICV-EUiA i d'ERC-MES, que ha afegit esmenes al text. La CUP-PC s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

El ple reconeix així el Centro Castellano-Manchego com a instrument d'integració de la societat a favor de la plena normalització de relacions entre la diversitat cultural de l'Estat espanyol.

En aquest sentit, el portaveu del PSC, Pere Soler, ha destacat la tasca de l'entitat per la convivència i l'arrelament.

Pere Soler

És una entitat que porta més de 28 anys treballant per la convivència i l'arrelament. Ha demostrat que hi ha una col·laboració i un reconeixement de la ciutadania.


Una visió compartida per la resta de grups, que també han donat suport a aquesta moció, a excepció de la CUP-PC que s'ha abstingut. La seva portaveu, Núria Gibert, ha posat en valor la tasca de l'entitat, però ha recordat que el consistori ja té mecanismes per atorgar subvencions. A més, ha demanat al PSC que no instrumentalitzi les entitats.

Núria Gibert

Apel·lo a la responsabilitat del PSC per no instrumentalitzar ni les entitats ni les activitats per aconseguir suports. Propicia xarxes més clientelars que eficients.


El text s'ha aprovat amb la incorporació d'una esmena d'ERC-MES per garantir que la dotació econòmica fruit d'aquest conveni s'incorpori en el pressupost de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.