Sant Cugat dóna suport al Parlament en la desconnexió amb l'Estat espanyol


  • Comparteix:

Moment de la votació de la resolució al Parlament / Foto: ACN

Moment de la votació de la resolució al Parlament / Foto: ACN

El ple municipal ha manifestat aquest dilluns el suport i adhesió de l'Ajuntament a la resolució del Parlament per iniciar la independència de Catalunya respecte l'Estat espanyol. Ho ha fet a través d'una moció de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que ha presentat CiU, la CUP-PC i ERC-MES. El PSC i ICV-EUiA han votat en contra en no compartir l'esperit de la resolució parlamentària.

ESCOLTA-HO

El coordinador de govern municipal, Damià Calvet, ha explicat que la intenció d'aquest acord és donar suport al Parlament des dels consistoris, com a primera estructura d'Estat.

Damià Calvet

Per defensar aquesta proposta de construcció d'un nou Estat, donem suport des de l'Ajuntament com a primera estructura d'Estat.


El ple també ha rebutjat una moció del PSC sobre aquesta resolució que denuncia la utilització instrumental del món local en l'estratègia de confrontació en el procés unilateral cap a la independència. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha assegurat que la resolució del Parlament i el suport de l'Ajuntament és un error polític greu.

Pere Soler

No només la moció sinó també la resolució són un error polític i greu. Debilita les institucions i l'autogovern.


Quan ha començat el debat de les dues mocions sobre la resolució del Parlament, els regidors de C's i del PP han abandonat el plenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.