Sant Cugat aposta per l'acció supramunicipal en el control dels senglars


  • Comparteix:

Els porcs senglars, al parc Central / Foto: Josep Maria Garí

Els porcs senglars, al parc Central / Foto: Josep Maria Garí

Sant Cugat veu necessària la unió dels municipis fronterers amb Collserola i el pronunciament del seu consorci gestor per controlar la població de porcs senglars en zona boscosa i urbana. El posicionament sorgeix d'unes esmenes de CiU a una moció de Ciutadans (C's) que preveu, finalment, l'esterilització dels animals a mig termini. La moció última ha rebut els vots a favor del PP i l'abstenció de la resta de partits.

ESCOLTA-HO

Amb les correccions del text, CiU i C's insten el Consorci del Parc de Collserola a considerar la presència de les bèsties com una 'plaga' amb importants conseqüències per a la ciutadania. Amb aquesta petició també aprofiten per demanar a l'ens que doni compte sobre el resultat de la gestió de 'la zona de seguretat del porc senglar' que el consistori va cedir per ple l'any passat.

El text resultant considerarà aplicar les mesures estratègiques municipals redactades fins ara amb relació al casc urbà i estimar l'esterilització. Una mesura que CiU preveu a mig termini, però que per C's i el seu regidor Sergio Blázquez és prioritària.

Sergio Blázquez

Una solució definitiva ha de ser l'esterilització d'aquests animals. És la mesura que proposem a curt i mig termini.


Un dels afegits de l'equip de govern és lligar la problemàtica a la reserva d'una partida en el nou pressupost ordinari i traslladar la moció als municipis veïns afectats per la presència de porcs senglars, com ha defensat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

La proposta no ha convençut la CUP-PC, que ha visibilitzat la dificultat de controlar una població d'animals amb un alt índex de reproducció, ni tampoc ICV-EUiA, que no veu amb bons ulls les batudes en caça. El PSC també s'ha abstingut i aposta per més accions dissuassòries per evitar problemes de circulació de vehicles.

El regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, ha emplaçat l'equip de govern, amb la seva abstenció, a fer un pas més en la defensa del treball conjunt amb altres municipis.

Ferran Villaseñor

L'Ajuntament ha d'actuar en adequar aquesta situació en zones al costat del bosc a la Floresta, les Planes i Valldoreix.


En els darrers anys, els porcs senglars han protagonitzat entrades al casc urbà en zones com els voltants de l'estació de Mira-sol, els jardins de la Casa de Cultura i la plaça de Lluís Millet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.