L'educació diferenciada i el complex de Mira-sol, a l'audiència ciutadana


  • Comparteix:

Júlia Gifra, representant de l'AMPA de La Farga a l'audiència ciutadana d'aquest dilluns

Júlia Gifra, representant de l'AMPA de La Farga a l'audiència ciutadana d'aquest dilluns

L'educació dels centres concertats, el futur del complex de Mira-sol i la situació de l'entorn de l'escola El Pinar han protagonitzat l''audiència ciutadana prèvia al ple d'aquest dilluns.

ESCOLTA-HO

Model de concert educatiu i el posicionament de l'AMPA de La Farga
L'AMPA del col·legi La Farga ha defensat els centres que segreguen per sexe i ha criticat la moció presentada pel PSC i ICV-EUiA en què es reclama que deixin de rebre ajuts econòmics de l'administració. Segons l'AMPA, als centres com La Farga no s'exclou ningú per raons econòmiques i més d'un 40% de l'alumnat té algun ajut per transport o menjador. L'AMPA ha assegurat que si se'ls exclogués del concert econòmic, tal com proposa la moció, passaria a ser un centre d'elit només a l'abast de qui la pugui pagar. El col·lectiu de pares i mares es pregunta per què les famílies que volen aquest sistema educatiu han de quedar fora dels ajuts que reben altres famílies. L'AMPA ha lamentat que el debat del ple es faci 'sense rigor' i sense dades sobre l'educació als centres que segreguen per sexe.

El PP ha anunciat el vot en contra de la moció del PSC, mentre que els socialistes han defensat el text perquè recull el model d'escola pública que proposa la seva formació. CiU s'ha mostrat partidària del dret d'elecció del centre dels pares i del model de concert. La resta de formacions s'ha reservat el posicionament per al debat de la moció.

Situació a l'entorn d'El Pinar
El senyor Castro ha parlat de la situació urbanística i d'accessibilitat a l'entorn de l'escola El Pinar i ha demanat celeritat en les obres pendents en aquesta zona. El tinent d'alcalde Damià Calvet ha explicat que s'està treballant per solucionar els problemes d'aquest punt de la ciutat.

Complex esportiu de Mira-sol
Montserrat Sánchez, en nom de la comunitat veïns Mira-cel 4 del carrer de Pompeu Fabra, ha lamentat que el terreny del futur complex esportiu de Mira-sol es vulgui destinar a un camp de futbol i a una piscina en un futur en comptes d'un equipament similar al de la Rambla del Celler.

L'equip de govern ha assegurat que el complex esportiu de Mira-sol encara no té un projecte tancat ni pressupost ni dates. Damià Calvet diu que se n'informarà en el proper consell de barri de Mira-sol, on s'explicaran les necessitats esportives de la ciutat i del barri. Segons Calvet, l'equip de govern està disposat a replantejar el procés per fer un projecte que agradi als veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.