La junta de l'EMD debat la consulta sobre la relació de Valldoreix-Sant Cugat


  • Comparteix:

El Castell de Canals de Valldoreix / Foto: EMD

El Castell de Canals de Valldoreix / Foto: EMD

La junta de veïns de l'EMD debatrà aquest dijous, a partir de les vuit del vespre, la celebració d'una consulta ciutadana sobre la relació entre Valldoreix i Sant Cugat a partir d'una moció de la CUP-PC. La resta de mocions aborden temes ja tractats al ple de Sant Cugat, tret de la proposta d'ERC-MES d'elaborar un pla d'habitatge. La sessió portarà a aprovació inicial el nou pressupost i la modificació de les ordenances, i també notificarà el retorn d'una subvenció pendent de la Generalitat a l'escola de música per valor de 22.000 euros.

No és la primera vegada que la CUP exposa la necessitat que els valldoreixencs decideixin el model de gestió que ha de tenir el territori. Fa just dos anys, la formació va retirar del ple de Sant Cugat un text en aquest sentit a l'espera que des de Valldoreix es fes un primer pas al respecte.

Ara, amb representació a la junta de veïns amb Procés Constituent (PC), els independentistes volen posar fil a l'agulla al tema, aprofitant la intenció del president Josep Puig de proposar la possibilitat de fer una consulta perquè els ciutadans decideixin si volen el territori unit o separat de Sant Cugat com a municipi independent, tal com ha fet Bellaterra recentment.

De la seva banda, ERC-MES aprofitarà la recent entrada de l'EMD al consell d'administració de Promusa per proposar fer un pla d'habitatge. La resta de mocions aborden temes ja tractats al plenari santcugatenc com el text de suport als encausats pel 9N (CiU-Actuem), l'adhesió de Valldoreix al pacte social contra la corrupció (CUP-PC) i solucionar la problemàtica dels senglars (C's).

També es posarà sobre la taula el pressupost general per a l'any vinent, xifrat en 8,9 milions, que augmenta un 7,2% respecte el d'aquest any per una previsió a l'alça de les plusvàlues, una major inversió i un ingrés superior procedent de l'Ajuntament.

A més, es donarà compte de l'acceptació d'una subvenció pendent de la Generalitat per a l'escola de música, corresponent al curs 2014-2015 i per valor de 22.000 euros. És una ajuda que arriba després que l'EMD decidís ampliar la subvenció anual al centre davant la desaparició de l'ajuda i així solucionar el desequilibri financer de l'equipament.

L'audiència pública es farà a les set de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.