CiU-Actuem frena la consulta sobre la relació Valldoreix-Sant Cugat


  • Comparteix:

CiU-Actuem ha tombat la moció de la CUP-PC sobre la consulta

CiU-Actuem ha tombat la moció de la CUP-PC sobre la consulta

El president de l'EMD, Josep Puig, ha condicionat fer una consulta sobre les relacions de Sant Cugat-Valldoreix al fet que la nova Llei de Règim Local estableixi si les EMD poden constituir-se com a municipi. És l'argument amb què CiU-Actuem ha tombat la proposta de la CUP-PC d'abordar ja la celebració d'una consulta, aprofitant que el mateix Puig va dir als mitjans que abordaria la qüestió en aquest mandat. La moció, debatuda aquest dijous a la junta de veïns, ha rebut el vot favorable d'ERC-MES i l'abstenció de C's.

Josep Puig ha aprofitat la sessió per expressar de forma oficial 'el posicionament' del govern sobre la consulta. El president ha afirmat que estan a favor de celebrar-la però que no veu útil 'fer pedagogia' amb els valldoreixencs si finalment la revisió de la llei catalana no preveu la possibilitat que les EMD s'independitzin.

Josep Puig

Pretemen que primer es resolgui el tema de la llei. Si no es resol, de què serveix fer pedagogia amb la gent si després el resultat quedarà barrat per la llei?


El text de la CUP-PC proposava la creació d'una comissió de treball per preparar un procés participatiu que definís en quins termes efectuar la consulta en aquest mandat. CiU-Actuem, tot i valorar-ne l'esperit, ha lamentat que la proposta no s'hagi portat a la junta amb el consens previ de tots els partits.

Puig també ha reprovat que en els atesos els independentistes s'hagin referit al polèmic informe de l'interventor de l'Ajuntament que va obrir la porta a la supressió de l'EMD. És un informe al qual Puig ha tret importància i s'ha centrat en la necessitat de defensar ara les competències actuals de l'EMD i reclamar-ne de noves.

Des de la CUP-PC, el vocal Ferran Margineda ha insistit que cal posar fil a l'agulla a la consulta i no reduir el debat als mitjans de comunicació.

Ferran Margineda

Abans que la llei dictamini si les EMD desapareixeran o no, és convenient que aquest debat deixi de tractar-se frívolament als mitjans i l'ataquem aquí, des del govern.


ERC-MES ha plantejat aprofitar els mecanismes actuals de l'EMD per apropar més la gestió als ciutadans i demanar més competències. C's, tot i valorar la comissió de treball proposada, ha afirmat que no hi veu al darrere 'un projecte seriós'.

La resta de mocions
La sessió ha aprovat la moció de suport als encausats del 9N (CiU-Actuem) amb l'única oposició de C's, que amb el govern ha tirat endavant la seva proposta per aplicar mesures de control dels senglars. ERC-MES no ha tingut èxit amb la idea de crear un pla d'habitatge, iniciativa ben vista per l'oposició.

CiU també ha tombat la moció d'adherir Valldoreix al Pacte Social contra la Corrupció (CUP-PC), que ha tingut el suport d'ERC-MES i l'abstenció de C's. En l'apartat d'urgència, tots els grups han aprovat fer costat a la resolució del Parlament, amb l'oposició de C's i l'abstenció de la vocal de CiU-Actuem, la independent Susanna Herrada. La junta de portaveus també ha pronunciat una declaració de condemna dels atemptats de París i Beirut.


Pressupostos i ordenances
El nou pressupost ha redefinit l'esborrany i incrementa l'augment fins als 9,1 milions en preveure 200.000 euros en l'apartat d'execució de sentències per l'enderroc de les cases il·legals que l'EMD està recorrent. Els comptes han prosperat amb els vots del govern i han rebut els vots contraris de la CUP-PC i l'abstenció de C's i ERC-MES. La pujada és del 9,6%. L'oposició ha lamentat no haver tingut temps per estudiar les xifres.

Les ordenances fiscals no augmenten o només inclouen alguns canvis com reduir la taxa del mercadet un 14%. Aquest capítol ha rebut els vots favorables del govern i C's i l'oposició de la CUP-PC i ERC-MES. Per unanimitat s'ha aprovat la creació d'una ordenança reguladora dels abocaments a la via pública i a la zona forestal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.