CIU i ERC donen per 'tancat i esmenat' el cas de doble finançament de CDC i UDC


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde d'Hisenda creu que l'error administratiu ha estat esmenat.

El tinent d'alcalde d'Hisenda creu que l'error administratiu ha estat esmenat.

L'equip de govern ha tombat l'obertura d'un expedient informatiu per investigar el doble finançament d'Unió i de Convergència, que només havien d'haver rebut l'assignació pressupostària d'un únic grup municipal. L'equip de govern considera que l'informe d'intervenció ha aclarit l'origen d'aquest error administratiu, i que el tema s'ha tancat quan els dos partits han tornat els diners que no els pertocaven.

El Partit Popular, que havia demanat investigar aquest tema, creu que l'Ajuntament ha buscat un cap de turc i ha fet recaure totes les responsabilitats sobre un funcionari. La portaveu del PP, Berta Rodríguez, creu que cal buscar els responsables polítics d'aquesta errada, i assegura que l'expedient serviria per garantir que això no pugui tornar a passar.

Berta Rodríguez

No podem permetre que això torni a passar, i hi ha interrogants que encara no se'ns han contestat.


Des de Convergència i Unió, s'assegura que ells han estat els primers interessats en aclarir què ha passat, i per això han actuat ràpidament i han tornat l'assignació addicional que havien rebut erròniament. Segons el tinent d'alcalde d'Hisenda, Jordi Joly, l'error es va produir al consignar l'assignació pressupostària proporcionalment per nombre de regidors, i per això els controls pressupostaris no ho havien detectat:

Jordi Joly

Els mecanismes de control no podien detectar l'errada perquè la base era la consignació pressupostària dels partits municipals


Els partits de l'oposició, tot i admetent que només es tractava d'un error, denuncien que han fallat els mecanismes de control, i per això demanen a l'Ajuntament que es revisi si els circuits interns funcionen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.