ERC-MES vol que el pressupost garanteixi la protecció social i la lluita contra l'atur


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor i Mireia Ingla

Ferran Villaseñor i Mireia Ingla

ERC-MES vol que l'equip de govern inclogui en els pressupostos de l'any que ve més inversió en mesures de protecció social i accions de promoció econòmica que apostin per l'emprenedoria, l'arribada de negocis i la lluita contra l'atur. En aquest sentit, els republicans volen que la desocupació es redueixi a la meitat i que els ciutadans no hagin de marxar per trobar feina. Les propostes no preveuen retallar en cap partida, però sí assegurar-ne l'eficiència.

En matèria laboral, ERC-MES vol que Sant Cugat sigui un pol d'atracció per a empreses i emprenedors, fet pel qual proposen una 'taxa zero' a l'emprenedoria. Així, les noves empreses que s'ubiquin a Sant Cugat no haurien de pagar cap taxa a l'Ajuntament durant el primer any. A més, els republicans volen impulsar mesures de promoció de les pimes i les cooperatives, tot plegat perquè es creïn més llocs de treball.

Totes aquestes propostes tenen com a objectiu reduir a la meitat la taxa d'atur a la ciutat. En aquest sentit, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha posat sobre la taula l'opció de donar empenta a persones en situació d'atur que tingui dificultats per reinserir-se en el món laboral.

Ferran Villaseñor

Hi ha persones que s'han quedat a l'atur que tenen una situació en què tard o d'hora poden trobar feina. D'altres, si no els fem una empenta, no la trobaran.


Les aportacions d'ERC-MES als comptes també preveuen la construcció d'una sala polivalent, una reivindicació històrica de la formació republicana, tal com ha apuntat la portaveu del grup, Mireia Ingla. En aquest sentit, la proposta depèn de la configuració d'un pla d'equipaments.

A més, l'agrupació preveu que del nou consell del Centre Est s'extreguin mesures de millora del barri del Monestir amb relació a la creació d'aparcament i a l'arranjament de voreres i clavegueram. Villaseñor ha xifrat aquestes intervencions en uns dos milions d'euros, tot i que ha subratllat que dependrà del moment en què s'hagin d'aplicar.

Per la seva banda, Ingla ha subratllat que el seu grup creu que 'la millor manera de gestionar els recursos públics és ser molt eficients', fet pel qual descarta les retallades.

Mireia Ingla

No es tracta de retallar, sinó de buscar l'eficiència. La millor manera de gestionar recursos públics és ser molt eficient. No es tracta de retallar, sinó de racionalitzar-ho i explicar-ho.


Ingla ha assegurat que les converses amb l'equip de govern per fer possibles aquestes propostes van 'en bon camí'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.