Demòcrates crea el comitè local i aposta per 'una nova manera de fer política'


  • Comparteix:

Membres del comitè local de Demòcrates

Membres del comitè local de Demòcrates

Demòcrates de Catalunya es constitueix a Sant Cugat amb una aposta per una nova manera de fer política i amb la mirada posada a les eleccions espanyoles del 20 de desembre. El Claustre ha acollit aquest divendres la presentació del comitè local, format per 17 voluntaris i amb Rosa Peris i Lluís Fernàndez com a portaveus. El comitè estima que reuneix prop d'una seixantena de voluntaris.

El comitè també integra noms com l'exsecretari d'UDC, Bernat Gisbert; l'expresident de la JNC, Àlex Calmó, i Carles Brugarolas i Joan Recasens, membres del comitè nacional. És un equip amb prop d'un 40% de voluntaris que mai no havien participat en política. Segons el portaveu del comitè, Lluís Fernàndez, la xifra mostra la nova manera de fer política que proposa el grup.

Lluís Fernàndez

Un 40% del comité és gent que no havia militat mai en un partit polític, i això és molt significatiu. També prop de la meitat dels voluntaris. Això demostra que cada cop hi ha més gent que aposta per aquesta manera de fer política.


Llistes obertes, limitació dels mandats, transparència i treball transversal són les principals línies de força d'aquesta formació nascuda al juliol.

Els membres del comitè han explicat que no són militants sinó 'voluntaris' i que treballen de manera transversal en el que anomenen 'causes'. En aquest sentit, la formació demana la màxima implicació de la ciutadania per treballar conjuntament en la detecció dels temes a tractar.

Amb les eleccions del 20 de desembre a l'horitzó, Carles Brugarolas ha explicat que la principal causa que té el comitè ara mateix és la sensibilització de la ciutadania.

Carles Brugarolas

Tenim un repte molt important ara amb la campanya, perquè volem fer arribar molta informació a molta gent perquè la gent voti amb criteri. Ara hi ha molta contaminació informativa i hi ha coses que se'ns escapen.


La setmana vinent, Sant Cugat acollirà l'assemblea comarcal del partit, d'on sortirà el comitè demòcrata comarcal i, en 15 dies, el regional, format per membres del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, el Maresme i part del Barcelonès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.