La CUP i ERC refermen el suport a la resolució independentista del Parlament


  • Comparteix:

Moment de l'aprovació de la resolució al Parlament / Foto: ACN

Moment de l'aprovació de la resolució al Parlament / Foto: ACN

La CUP-PC i ERC-MES asseguren que tornarien a votar a favor d'una moció de suport a la resolució independentista del Parlament de Catalunya. Els grups independentistes responen així a la fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola, que ha sol·licitat investigar l'Ajuntament pel text aprovat al ple municipal en suport a la declaració de desconnexió de l'hemicicle.

Els grups de CiU, la CUP-PC i ERC-MES van votar a favor del text. La fiscalia assegura que l'adopció de l'acord de suport a la moció podria suposar 'no solament delictes de sedició i rebel·lió', sinó també de prevaricació, desobediència, ús indegut de fons públics i usurpació d'atribucions.

El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha assegurat que l'Estat espanyol continua fent 'el ridícul' i manté 'l'obstinació per judicialitzar el procés' en lloc de buscar solucions polítiques. Segons Bea, no tenen por pel que pugui decidir l'Audiència Nacional espanyola.

Ignasi Bea

No donem cap legitimitat a l'Audiència Nacional espanyola. Vam donar suport a la moció perquè volem desconnectar de l'Estat espanyol. Per tant, el que diguin des de l'Estat espanyol ens importa poc o gens.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha explicat a Cugat.cat que el moviment de la fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola era previsible. Ingla el situa en un xoc entre la democràcia i la politització de la justícia.

Mireia Ingla

Això és democràcia i sobirania de les institucions, coses que no entenen el PP ni la fiscalia ni el Tribunal Constitucional, que estan controlats pel mateix PP.


Ingla ha recordat que al ple municipal és habitual l'aprovació de mocions de suport a decisions d'altres institucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.