Els delictes a Sant Cugat, sota la mitjana catalana però amb més robatoris a cases


  • Comparteix:

Moment de la junta de seguretat ciutadana celebrada a la sala de plens / Foto: Localpres

Moment de la junta de seguretat ciutadana celebrada a la sala de plens / Foto: Localpres

El nombre de delictes comesos a Sant Cugat aquest any se situa 11 punts per sota de la mitjana catalana, que actualment és de 66,2 delictes per cada 1.000 habitants. Ho ha assegurat el conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, en una visita a la ciutat aquest dijous. Tot i això, els robatoris a domicilis han augmentat més d'un 10% en el darrer any. En relació amb aquest tipus de delictes, el cos de Mossos d'Esquadra ha detingut aquesta setmana sis persones relacionades, presumptament, amb diversos robatoris a cases a través d'una xarxa de crim organitzat.

El conseller ha posat en valor la disminució a Sant Cugat 'd'un 35% dels robatoris amb força en establiments i de gairebé el 15% en robatoris amb força a vehicles'. El titular d'Interior ha fet èmfasi en la gestió i la col·laboració entre l'Ajuntament, la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i la resta de forces i cossos de seguretat per aconseguir aquest tipus de resultats.

Jordi Jané

Una dada ho resumeix tot: Sant Cugat està 11 punts per sota de la mitjana de Catalunya pel que fa als delictes per cada 1.000 habitants. L'important és la col·laboració entre cossos.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat molt satisfeta amb les xifres i ha recordat que, en general, 'la ciutat es caracteritza per un baix índex de criminalitat'. Amb tot, Conesa ha alertat de l'augment de més d'un 10% dels robatoris comesos a domicilis, una dada que els preocupa especialment.

Mercè Conesa

No podem parlar d'un districte més afectat que un altre com havia passat amb Can Trabal. Podem parlar d'un increment general i de l'activació de les mesures necessàries perquè la tendència reverteixi.


A l'acte d'aquest dijous, també hi han assistit el cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, el comissari Joan Figuera, i l'inspector cap de la Policia Local de Sant Cugat, Josep Maria Escarré, entre altres autoritats.

Pla Local de Seguretat
L'alcaldessa també ha avançat que l'Ajuntament aprovarà el Pla Local de Seguretat de Sant Cugat durant el primer trimestre de 2016. Aquest pla serà l'eina per coordinar i gestionar tots els aspectes relacionats amb la seguretat ciutadana al municipi. A més, l'alcaldessa ha refermat el compromís d'acabar el mandat amb 120 agents a la Policia Local. Actualment aquest cos està format per un centenar de policies.

La Junta Local de Seguretat d'aquest dijous ha tingut, per primera vegada, la presència del president de l'EMD, Josep Puig, en compliment d'una moció aprovada en el ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.