L'Ajuntament no ha rebut cap notificació judicial per la resolució independentista


  • Comparteix:

La moció es va aprovar al ple municipal

La moció es va aprovar al ple municipal

L'Ajuntament no ha rebut cap notificació judicial sobre la investigació de l'Audiència Nacional per determinar si s'ha comès un acte de sedició i rebel·lió per haver aprovat al ple municipal el suport a la resolució independentista del Parlament. En un comunicat, el consistori expressa 'tranquil·litat' pel fet que es tracta d''una moció de caire estrictament polític sense cap mandat concret ni obertura de cap acte administratiu ni cap acció que suposi un cost econòmic per a l'administració local'.

El consistori assegura que l'aprovació de la moció forma part de 'la facultat de pronunciar-se, sense efectes jurídics, sobre assumptes d''interès general per part dels ens locals i que troba empara en la legislació vigent'. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afegit que 'l'aprovació de la moció constitueix un supòsit d'exercici de drets i llibertats fonamentals recollits a la Constitució'.

Mercè Conesa

Si rebem el requerim evidentment l'atendrem i ho farem argumentant que l'aprovació, a través del ple, en cap cas vulnera la llei i que manifesta un posicionament polític emparat en la mateixa Constitució espanyola .


L'Ajuntament va aprovar aquesta moció en el ple ordinari del dia 16 de novembre, concretament amb els vots a favor de CiU, CUP-PC i ERC-MES.

El posicionament de CDC
La formació de la qual forma part l'alcaldessa, CDC, ha emès un comunicat en què destaca que la moció de suport al Parlament de Catalunya és una declaració política de caràcter simbòlic. Segons el partit, l'aprovació pel ple d’un ens local només és l’expressió del suport de tots o una part dels seus membres a una resolució sense que aquest fet tingui cap afectació sobre el funcionament de la corporació local, ni cap efecte jurídic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.