El govern, amb els consistoris investigats pel suport a la resolució sobiranista


  • Comparteix:

La Generalitat no deixarà sols els ajuntaments investigats per la fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola (AN) arran de l'aprovació de la moció municipal de l'ACM i l'AMI en suport a la resolució independentista que va impulsar el Parlament. En una reunió aquest dimecres al Palau de la Generalitat amb la consellera de Governació en funcions, Meritxell Borràs, els alcaldes dels consistoris afectats, entre ells Sant Cugat, han fet una crida a la 'tranquil·litat' i han lamentat 'la instrumentalització' per part de l'Estat espanyol dels òrgans jurídics. La santcugatenca és l’única administració que encara no ha rebut la citació per part de la fiscalia.

Borràs ha explicat que la trobada és un acte de 'retorn' pel suport que el govern va rebre del món municipal quan el president en funcions, Artur Mas, va haver de declarar pel 9N. La consellera també ha subratllat que hi ha precedents d'aquesta situació que van concloure que no es cometia cap delicte.

Meritxell Borràs

Volem transmetre tranquil·litat als Ajuntaments, regidors i treballadors de l'administració, als quals es pot voler atemorir: això no és pas un delicte.


L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han posat de manifest que ajudaran jurídicament els consistoris afectats. Els presidents d'aquestes associacions, el també alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i Miquel Buch, han qualificat la investigació d''atac a la llibertat d’expressió'. A més, han fet una crida als partits i ajuntaments no independentistes perqué se sumin a la defensa d'aquest dret.

Puigdemont i Buch

Plantarem batalla a aquest atac contra les institucions que volen promoure un exercici de llibertat d'expressió. / Convido els partits que estaven en contra de la moció que es replantegin fer mocions denunciant la manca de respecte que tenim els representants electes.


L'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha subratllat que l'aprovació de la moció només va ser un 'debat polític d'ideologies', sense vinculació jurídica. Per tant, no hauria de tenir, diu, conseqüències ni per als regidors ni per als treballadors del consistori.

Mercè Conesa

Quan vam portar la moció, teníem l'informe jurídic del secretari general. L'Ajuntament només va fer un posicionament polític.


La reunió també ha tingut la presència dels alcaldes de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, d'Igualada, Marc Castells, i del de Celrà, Daniel Cornellà.

Moció de suport al Parlament a Sant Cugat
El text que va aprovar el ple fa un mes va tenir el suport de CiU, la CUP-PC i ERC-MES.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.