El PP repta els sobiranistes a rebutjar al ple la sentència del TC sobre la resolució


  • Comparteix:

El PP critica l'actuació viscuda al darrer ple

El PP critica l'actuació viscuda al darrer ple

El PP repta CiU, la CUP-PC i ERC-MES a portar al ple de dilluns que ve una moció en contra de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la la resolució independentista del Parlament. El partit vol evidenciar que les forces sobiranistes van presentar a l'últim ple la moció a favor del text de desconnexió de la cambra de forma urgent per avançar-se al pronunciament del tribunal i així no incórrer en cap vulneració de la llei.

El PP considera que no existien raons 'objectives' perquè, al ple de novembre, CiU, la CUP-PC i ERC-MES presentessin a última hora la moció de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en suport a la resolució independentista del Parlamet.

La formació considera l'actuació com una 'vulneració del Reglament Orgànic Municipal (ROM)' i un 'ús instrumentalitzat de les institucions públiques al servei de la causa independentista'. Els populars afegeixen que va ser 'un acte sectari i covard' per donar a entendre que els partits proposants 'estan disposats a tot' quan sabien, interpreta el PP, que no cometien cap delicte en presentar la moció abans de la sentència del TC.

Amb això el PP vol posar de manifest que l'Audiència Nacional (AN) no podia estimar els delictes de rebel·lió i sedició que va atribuir la fiscalia a l'Ajuntament ja que la moció del plenari era prèvia al dictamen del TC, el 2 de desembre. Ara, amb la sentència sobre la taula, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, demana als partits que portin al ple una moció de rebuig a la mateixa.

Álvaro Benejam

El tema és si es torna a presentar aquest acord del ple llavors sí que seria il·legal. Si ells creuen que ha sigut legal, que ho tornin a presentar ara que aquella resolució s'ha anul·lat de forma ferma.


El jutge de l'Audiència Nacional espanyola José de la Mata va arxivar divendres passat la denúncia de la fiscalia contra l'Ajuntament de Sant Cugat per rebel·lió i sedició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.