El món local i els partits catalans demanen la derogació de la LRSAL


  • Comparteix:

Imatge de presentació del compromís / Foto: ACM

Imatge de presentació del compromís / Foto: ACM

L'Associació Catalana de Municipis (ACM), de la qual forma part Sant Cugat, i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) demanen la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL). Les entitats municipalistes han impulsat el manifest 'Compromís amb el món local, compromís amb els serveis públics i compromís amb els ciutadans', amb el qual els signats es comprometen a impulsar i promoure la derogació d'aquesta llei.

De moment, representants de Democràcia i Llibertat, el PSC, ERC, UDC i En Comú Podem s'han sumat a l'acord. El compromís acorda que després de les eleccions espanyoles del 20 de desembre els signataris es comprometen públicament a impulsar i promoure la derogació de la LRSAL, i que la defensa de la ciutadania i l’autonomia local sigui un dels eixos de treball de la propera legislatura. També han expressat la ferma voluntat i compromís de garantir la prestació municipal i efectiva d’aquests serveis en el marc de l’exercici legal de les seves competències.

Les entitats municipalistes i els sindicats ja van promoure la campanya 'El món local diu prou' amb la qual uns 850 ajuntaments catalans i uns 2.300 espanyols van interposar un recurs d'inconstitucionalitat a la LRSAL.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.