Delphi busca comprador per a la planta de Sant Cugat, en risc de tancament


  • Comparteix:

Entrada de la planta de Delphi a Sant Cugat / Foto: ACN

Entrada de la planta de Delphi a Sant Cugat / Foto: ACN

La planta de Delphi corre el risc de tancar després de 53 anys a Sant Cugat. El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha explicat a Cugat.cat que l'actual càrrega de treball no garanteix la continuïtat de la fàbrica de components per a l'automòbil més enllà del 2016. Mentrestant, la companyia busca una empresa que estigui interessada en la planta per fabricar-hi algun producte. El ple municipal de dilluns donarà suport a la plantilla amb una moció institucional.

Més de 500 treballadors i l'aposta per la Xina
En l'actualitat, la planta santcugatenca dóna feina a 545 persones i va arribar a ocupar-ne més de 1.500 en èpoques daurades. Segons Morán, la companyia no té previst cap projecte per a Sant Cugat i, en canvi, ha apostat recentment per l'obertura d'una planta a la Xina com fa uns anys va fer-ho per Romania.

José Antonio Morán

El volum de producció és baix i la plantilla s'ha reduït els últims anys. Es busquen empreses per a la planta de Sant Cugat. Si no es troba res, Delphi entra en una situació de risc.


No del ple a una requalificació a sòl residencial
El govern municipal i l'oposició mostraran el suport a l'empresa i als treballadors amb una moció institucional al ple de dilluns. Morán ha explicat que l'equip de govern i la resta de grups municipals es comprometran a protegir la qualificació industrial dels terrenys de la planta, situada a la carretera de Cerdanyola, perquè es puguin mantenir els llocs de feina. Si una empresa vol dur a terme alguna activitat que requereixi una modificació urbanística, s’analitzarà si manté els llocs de treballs actuals, però no es faria una requalificació a sòl residencial.

Morán explica que van anar a demanar ajut al consistori.

José Antonio Morán

Vam demanar que s'aprovés una moció per ratificar que el sòl industrial no es requalificarà, ja que podrien aparèixer empreses interessades a especular-hi.


La planta de Sant Cugat va néixer el 1962 amb la implantació de Condiesel. La factoria va passar després a les mans de la multinacional Lucas i ara és propietat de Delphi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.