Sant Cugat pagarà 2,9 milions d'euros per noves expropiacions de zones verdes


  • Comparteix:

L'Ajuntament anota un nou pagament de zones verdes

L'Ajuntament anota un nou pagament de zones verdes

L'Ajuntament haurà d'indemnitzar, una vegada més, diferents propietaris per l'expropiació de noves zones verdes, ara per un import de més de 2,9 milions d'euros. Els tres terrenys estan ubicats a Valldoreix, un al carrer Tórtora i els altres dos a l'avinguda de Can Monmany. El ple portarà a aprovació aquest dilluns la proposta de ratificació d'acabament del contenciós administratiu, pas previ per fixar les condicions de pagament.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que els pagaments es faran entre el 2016 i el 2018, i que el que es farà l'any vinent, que suma 973.750 euros, està previst en el pressupost ordinari i, per tant, no s'haurà de fer cap modificació pressupostària, com s'ha hagut de fer en diverses ocasions aquest any.

Damià Calvet

Això es paga 'en còmodes terminis'. A banda del preu, al final també es determinen unes condicions de pagament. Tot té una dinàmica que encaixa amb els pressupostos de l'any que ve.


L'expropiació més elevada és la que està ubicada a l'avinguda de Can Monmany, número 16, que suma 1,3 milions d'euros. La segueix la situada al carrer Tórtora, que puja a 871.000 euros i per darrere se situa el terreny ubicat al número 20, també de l'avinguda de Can Monmany, amb un import de 722.586 euros. Els pagaments es dividiran per igual durant els tres anys vinents.

D'on sorgeix l'expropiació i el problema de les zones verdes?
Aquestes expropiacions es deuen a l'execució del Pla General Metropolità (PGM) del 1976 i Sant Cugat és un dels municipis més afectats. Amb el PGM del 1976 es van repartir les zones verdes entre les localitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Moltes de les zones verdes programades aleshores es troben situades en terrenys privats i els seus propietaris reclamen als ajuntaments l'expropiació, amb la corresponent compensació econòmica, perquè es destinin a l'ús previst. El problema rau en el fet que moltes d'aquestes zones no poden ser utilitzades com espais verds públics perquè són barrancs i terrenys abruptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.