DL guanya les eleccions a Sant Cugat i En Comú Podem queda en segon lloc


  • Comparteix:

Democràcia i Llibertat (DL) ha guanyat les eleccions espanyoles a Sant Cugat amb el 22% dels vots. En Comú Podem ha aconseguit el segon lloc, amb el 20%, i ha estat seguida per ERC i C's. El PP i el PSC han quedat en cinquè i sisè llocs.

Democràcia i Llibertat
La coalició de Convergència, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament ha resistit a l'onada d'En Comú Podem a l'àrea metropolitana i ha aconseguit el primer lloc a Sant Cugat. DL ha rebut poc més de 10.000 vots, el que equival al 22% dels sufragis, per sobre la mitjana catalana però molt per sota del 40% que CiU va assolir fa quatre anys a la nostra ciutat.

Sobre l'escenari polític sorgit al Congrés, l'alcaldessa i membre de DL, Mercè Conesa, no descarta pactar amb aquelles forces que permetin un referèndum sobre la independència.

Mercè Conesa

La nostra oportunitat en un mapa espanyol fragmentat és aconseguir un referèndum com cal.


En Comú Podem
La coalició d'ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú ha obtingut la segona posició a la ciutat amb més de 9.000 vots, amb més d'un 20% dels sufragis de la ciutat. El regidor d'ICV-EUiA a l'Ajuntament, Ramon Gutiérrez, destaca l'èxit que suposen aquests resultats.

Ramon Gutiérrez

Sant Cugat és l'única població de l'àrea metropolitana on no guanyem, però són uns resultats històrics.


ERC
ERC ha quedat en tercer lloc amb més de 8.000 vots, un 18% dels sufragis. Els resultats suposen per als republicans el triple de suports que fa quatre anys, quan van ser la sisena força a Sant Cugat. La portaveu d'ERC a Sant Cugat, Mireia Ingla, ha remarcat que portaran la lluita per la independència al Congrés espanyol.

Mireia Ingla

Hem més que doblat els resultats de 2011. Sant Cugat és una ciutat independentista.


C's
C's ha estat la quarta força més votada a Sant Cugat, amb 6.680 paperetes (14,7%). El membre de C's Roberto Torrecilla ha posat en valor els resultats assolits pel partit d'Albert Rivera a Sant Cugat, a Catalunya i a l'Estat espanyol.

Roberto Torrecilla

Els resultats han estat ajustats per a tothom. Marquem un sòl electoral i seguirem treballant.


PP
El PP s'ha quedat a les portes dels 5.000 vots a la nostra ciutat, amb un 11% dels sufragis. D'aquesta manera, els populars han passat de segona a cinquena força a Sant Cugat en les eleccions espanyoles. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, assegura que no han estat uns comicis senzills per a la formació.

Álvaro Benejam

La tasca de govern ha castigat molt el PP, que va haver de prendre mesures com apujar els impostos.


PSC
El PSC ha obtingut poc més de 3.500 vots, un 7,8% dels sufragis. Amb aquestes xifres, els socialistes passen de tercera a sisena força local, un fet que implicarà una reflexió segons el seu portaveu, Pere Soler.

Pere Soler

Passem dels 2.300 vots de les municipals als gairebé 4.000 d'aquests comicis.


Unió ha estat setena amb poc més del 3% dels vots. La participació ha estat del 76,75% a la nostra ciutat, dos punts per sobre que fa quatre anys.

Amb aquests resultats, el santcugatenc José Manuel Villegas (C's) serà diputat al Congrés, mentre que Mireia Ingla no ha obtingut un seient al Senat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.