Delphi rep el suport del ple, que descarta fer habitatge als terrenys de la planta


  • Comparteix:

Planta de Delphi a Sant Cugat

Planta de Delphi a Sant Cugat

El ple municipal ha expressat aquest dilluns el suport a la planta de l'empresa de components d'automòbil Delphi de Sant Cugat, en risc de tancament. La moció institucional subratlla que l'Ajuntament treballarà per mantenir els llocs de feina de la companyia i que en cap cas hi haurà una requalificació dels terrenys de la planta per fer-los residencials.

ESCOLTA-HO

Més de mig segle a Sant Cugat
La planta de Delphi corre el risc de tancar després de 53 anys a Sant Cugat perquè l'actual càrrega de treball no garanteix la continuïtat de la fàbrica més enllà del 2016. Mentrestant, la companyia busca una empresa que estigui interessada en la planta per fabricar-hi algun producte.

La moció institucional segella el compromís del govern local i de l'oposició d'implicar-se 'al més alt nivell' per garantir l'activitat de l'empresa, que ocupa més de 500 persones en aquests moments. Un altre dels compromisos és que tots els partits garanteixen que es mantindrà la qualificació urbanística dels terrenys de la planta, ubicats a la carretera de Cerdanyola, perquè continuïn acollint activitat industrial i no es requalifiquin per construir-hi habitatge.

Qualsevol activitat diferent a l'actual que impliqués una modificació al planejament vigent es faria segons la capacitat de mantenir el nombre de llocs de treball i en consens amb el comitè d'empresa de Delphi, segons l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Aquest darrer supòsit seria motiu de creació d'una comissió entre el comitè d'empresa i l'Ajuntament.


El president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Morán, ha agraït la implicació del consistori en la lluita per mantenir els llocs de treball. Morán ha demanat a la companyia que no abandoni Sant Cugat fins que no es trobi una alternativa a l'actual activitat industrial.

José Antonio Morán

La decisió de Delphi es deu a la intenció de traslladar l'activitat a plantes amb mà d'obra més barata, amb la qual no podem competir.


La planta de Sant Cugat va néixer el 1962 amb la implantació de Condiesel. La factoria va passar després a les mans de la multinacional Lucas i ara és propietat de Delphi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.