Sant Cugat insta el Bisbat a anul·lar la inscripció de propietat del Monestir


  • Comparteix:

El Monestir de Sant Cugat / Foto: Localpres

El Monestir de Sant Cugat / Foto: Localpres

El ple de Sant Cugat insta el Bisbat de Terrassa a anul·lar la inscripció de plena propietat de l'església del Monestir i la Casa Abacial. Si no fa aquest pas, l'Ajuntament iniciarà les accions legals corresponents per impedir que la propietat quedi en mans del Bisbat. La moció és fruit d'un text inicial d'ICV-EUiA a petició del Grup d'Estudis Locals i la Fundació Sant Cugat amb el suport Convergència, la CUP, ERC-MES i el PSC. C's i el PP s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

Entre altres aspectes, la moció recorda que el Monestir està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional i que dues escriptures, una de l'any 1844 i l'altra del 1847, constaten que l'Ajuntament va esdevenir-ne propietari útil, amb la condició de mantenir-ne el culte, i una altra marcava que la propietat passava de l'Estat espanyol a la Generalitat el 1977. Ho ha remarcat la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

La Casa Abacial i l'església es van traspassar a la Generalitat i el domini útil va quedar en mans de l'Ajuntament, sense que el Bisbat s'hi oposés.


Tot i votar a favor del text, el PSC ha lamentat que s'hagi arribat a aquesta situació i l'ha atribuïda a 'la deixadesa administrativa' de l'Ajuntament i de la Generalitat

C's s'ha abstingut perquè creu que ha de ser la justícia la responsable de determinar qui n'es el propietari. El PP també s'ha abstingut en considerar que hi ha dubtes sobre de qui és la propietat, segons el seu portaveu, Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

No ens hi sumem perquè hi ha dubtes raonables. És una qüestió que ens genera dubtes.


Comissió gestora interinstitucional
La moció aprovada també recull el suport a la constitució d'una comissió gestora formada per l'Ajuntament, la Generalitat, la Diputació, la Parròquia i el Grup d'Estudis Locals. Aquest òrgan haurà de promoure la creació d'un futur patronat i definir les actuacions necessàries per rehabilitar el conjunt monumental i elaborar-ne un ple d'usos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.