Compromís del ple per impulsar els subtítols en català al cinema d'autor


  • Comparteix:

'La grande bellezza', un dels films que ha passat pel cicle de cinema

'La grande bellezza', un dels films que ha passat pel cicle de cinema

El ple de Sant Cugat es compromet a treballar perquè les pel·lícules del Cicle de Cinema d'Autor es projectin en versió original subtitulada en català (VOSC), sempre que existeixi. Això es farà aprofitant que el conveni de col·laboració entre el Teatre-Auditori i Cinesa ha finalitzat i s'ha de renovar. La iniciativa ha sorgit d'una moció d'ERC-MES amb el suport de Convergència, la CUP-PC, ICV-EUiA i el PSC. C's i el PP hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

Amb l'acord del ple, es pretén capgirar l'actual situació del Cicle de Cinema d'Autor, que projecta 'la immensa majoria' de films amb els subtítols en espanyol, tal com ha remarcat el regidor d'ERC Èric Gómez.

Èric Gómez

El conveni no es compleix perquè estableix que s'haurà de prioritzar la llengua catalana si és tècnicament possible. El que fem amb aquesta moció és posar-hi solució.


El PP hi ha votat en contra i ha al·legat que no es pot 'imposar' a un empresari les pel·lícules que s'han de projectar i que ho ha de regular la llei de l'oferta i la demanda. El regidor de C's, Sergio Blázquez, ha destacat que es tracta d'una moció política.

Sergio Blázquez

La intervenció del director del Centre Cultural, Pep Tugues, a la comissió informativa va ser prou explicativa: no es pot fer per motius tècnics. Està tirant endavant per un motiu polític. La moció està mal redactada.


La moció aprovada inclou treballar un conveni amb la Filmoteca de la Generalitat. L'objectiu és que, quan no hi hagi subtítols i sigui tècnicament possible, es contacti amb l'empresa de projecció de subtítols que treballa per a la Filmoteca per oferir les projeccions en VOSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.