Suspensió temporal de la millora de Can Cabassa amb l'oposició pendent d'Adif


  • Comparteix:

El ple ha ratificat el que va acordar-se al consell de Mira-sol

El ple ha ratificat el que va acordar-se al consell de Mira-sol

El ple d'aquest dilluns ha aprovat la suspensió durant un any del Pla de Millora Urbana (PMU) de Can Cabassa, a Mira-sol, per redefinir-lo amb un procés participatiu veïnal. El PP i C's s'han abstingut i han al·legat, respectivament, falta de previsió en el projecte i la preocupació per l'afectació que la paralització pot tenir amb el deute pendent amb Adif.

ESCOLTA-HO

El ple segueix així el consell de barri de Mira-sol, que va acordar redefinir amb els veïns els projectes del complex esportiu i del pla de millora de Can Cabassa. D'aquest àmbit penja el PMU, un expedient urbanístic al carrer de Granada que preveia la construcció de 500 habitatges, 178 de protecció oficial de venda i 239 de dotacionals per a joves i gent gran.

Els grups s'han felicitat per la reconsideració de l'equip de govern. No obstant això, l'oposició s'ha interessat per com la suspensió del PMU afectarà el conveni amb Adif. L'operació urbanística a Can Cabassa havia de permetre saldar part dels 7,5 milions de deute municipal arran d'una sentència sobre l'expropiació d'un terreny. Això era possible amb la venda a un privat de 24 pisos de lloguer protegit.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que l'Ajuntament intentarà reajustar les condicions del conveni amb Adif aprofitant que s'ha de formar un nou govern a Madrid.

Damià Calvet

El conveni amb Adif l'haurem d'afrontar. Té unes fites i a finals d'any hem de d'acreditar un estat de tramitació del planejament.


El procés de paralització va començar al ple d'abril després que l'equip de govern prengués en consideració les al·legacions veïnals per reduir el nombre d'habitatges públics a construir a Can Cabassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.