Vistiplau definitiu del ple municipal als pressupostos del govern local i ERC-MES


  • Comparteix:

Moment de la votació del pressupost 2016

Moment de la votació del pressupost 2016

El pressupost de 2016 ha rebut el vistiplau definitiu del ple municipal amb els vots de l'equip de govern (Convergència) i del grup d'ERC-MES. Els comptes recullen un increment del 5% d'ordinari (101,5 milions) i d'un 10% d'inversions (18,4 milions) per a l'any vinent. La resta de l'oposició s'ha dividit entre l'abstenció (CUP-PC i el PSC) i el vot en contra (C's, ICV-EUiA i el PP).



ESCOLTA-HO

Equip de govern (Convergència)
El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha posat en valor l'increment pressupostari i la reducció de la pressió fiscal d'un 2,2% de mitjana en el rebut de l'IBI de cara a l'any vinent. Altres elogis que ha dedicat als comptes són la crescuda en les partides socials, la introducció d'un procés de participació ciutadana per decidir la destinació de les inversions i l'impuls a la tarifació social. Segons Brugarolas, s'han millorat els pressupostos gràcies a les aportacions del pacte amb ERC-MES i de la resta de l'oposició.

Carles Brugarolas

Era una proposta agosarada i que ara ho és més amb les propostes dels grups. L'hem pogut treballar abastament.


CUP-PC
El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha admès que el pressupost del 2016 millora l'actual i n'ha destacat l'increment de partides d'atenció a les persones, de beques menjadors i d'ajut a associacions culturals i socials. Els cupaires han vist amb bons ulls que els comptes recullin el pla de xoc contra l'atur de llarga durada, el projecte d'una sala polivalent i la creació d'una targeta ciutadanda de renda.

Ignasi Bea

Ens agrada la targeta ciutadana. Demanem un marc de debat sobre aquesta qüestió per posar-hi fill a l'agulla.


En canvi, la CUP-PC ha criticat que hi hagi un rebaixa en l'IBI i que els ajuts per a famílies nombroses s'atorguin exclusivament pel nombre de fills en lloc de fer-ho pel nivell de renda.

C's
El regidor de C's Sergio Blázquez ha reconegut que el pressupost del 2016 serà millor que el del 2015. Tot i això, ha lamentat que siguin 'uns comptes expansius', fet que considera una llàstima perquè s'ha perdut 'una ocasió per rebaixar pressió fiscal'.

Sergio Blázquez

Per prestar els seus serveis, Terrassa dedica 813 euros per càpita, mentre que Sant Cugat hi dedica 1.436.


C's ha trobat a faltar en el pressupost més inversió per millorar les voreres i per a la formació de la Policial Local. Per assumir aquestes despeses, el partit d'Albert Rivera proposa, per exemple, retallar el pressupost de Cugat.cat.

ERC-MES
El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha enumerat les diverses millores que el seu grup ha introduït gràcies a l'entesa amb l'equip de govern. Entre elles, ha destacat la línia de subvencions de l'IBI per a les rendes baixes, la creació d'un carnet de renda ciutadana per impulsar la tarifació social i l'increment de la partida per a habitatge de lloguer social. Segons Villaseñor, així es veuen reconegudes part de les peticions d'ERC-MES i de la resta de l'esquerra de Sant Cugat.

Ferran Villaseñor

El més important és que intentem que el nostre programa sigui present en el pressupost.


ICV-EUiA
El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha dit que no se senten seus els pressupostos, dels quals ha criticat la rebaixa en el rebut de l'IBI. Tot i l'aposta per la tarifació social en els comptes, els ecosocialistes han afirmat que encara cal un impuls més decidit en aquest sentit. Altres demandes d'ICV-EUiA són 'una proposta més ferma en habitage públic de lloguer' i reduir partides supèrflues.

Ramon Gutiérrez

Continua abaixant-se l'IBI, no hi ha millores en la taxa d'escombraries, no es regula la gratuïtat de serveis per a aturats de llarga durada...


PSC
El portaveu del PSC, Pere Soler, ha trobat a faltar l'acceptació de la majoria de les seves peticions, com la creació de la figura del mediador social, la millora en les tasques de creació d'ocupació i la introdució d'una borsa de contingència en cas d'impagament de la Generalitat. Tot i això, Soler s'ha abstingut perquè veu en els comptes un accent social.

Pere Soler

Reconeixem el bon esperit de l'acord, tot i que es queda curt fins que no es pugui fer una valoració global.


PP
El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha elogiat que hi hagi un augment del pressupost en assistència social, tal com havien demanat els populars en anteriors ocasions. En canvi, ha criticat que no s'hagi incrementat la partida de lliure disposició a tots els consells de barri, tal com s'ha fet als de Centre-Oest i Centre-Est. Benejam també ha incidit en el manteniment de la taxa de clavegueram.

Álvaro Benejam

La supressió de la taxa del clavegueram no ha estat acceptada, tal com hem demanat.


Els populars han lamentat l'augment de pressupost de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.