ERC-MES condemna amb una moció 'l'assassinat social' d'Alan


  • Comparteix:

Concentració en record a Alan, dilluns a Rubí / Foto: ACN

Concentració en record a Alan, dilluns a Rubí / Foto: ACN

ERC-MES expressa amb una moció el rebuig a la discriminació per raó d'identitat de gènere i el condol a la família del menor rubinenc Alan, que es va treure la vida per un presumpte cas de 'bullying' per la seva transsexualitat. La coalició també reclama el desplegament local de la Llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i demana més conscienciació per evitar casos com el d'Alan, que titlla d''assassinat social'.

El regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, reivindica la unitat de la ciutadania per combatre aquests episodis de discriminació per raó d'identitat de gènere.

Èric Gómez

El que hem de fer és actuar perquè cap més noi o noia sigui víctima d'un 'assassinat social'.


La moció dels independentistes, que van estar presents al minut de silenci convocat aquest dilluns per l'Ajuntament de Rubí, insta les institucions corresponents a l'impuls d'una Llei per la Identitat de Gènere. L'objectiu de la mateixa és agilitzar els procediments de canvi de nom i sexe en els documents i certificats oficials, entre d'altres.

Adhesió del ple
El ple va aprovar l'octubre de l'any passat la moció del PSC que sol·licitava l'adhesió de la ciutat a la Llei de drets contra l'homofòbia aprovada pel Parlament. El text socialista va rebre els vots a favor de tots els partits tret del PP i el regidor no adscrit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.