L'Ajuntament de Sant Cugat és el setè més transparent de Catalunya, segons un estudi


  • Comparteix:

Sant Cugat és la ciutat de la comarca més ben posicionada en el rànquing / Foto: Localpres

Sant Cugat és la ciutat de la comarca més ben posicionada en el rànquing / Foto: Localpres

El consistori de Sant Cugat és el setè del país que millor aplica la Llei de Transparència, que entra en vigor l'1 de gener, segons l'estudi independent de l'empresa Xut Consulting. En l'àmbit institucional, l'informe dóna la màxima puntuació a Sant Cugat, juntament amb Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet, Sabadell i l'Hospitalet, per disposar d'un portal de transparència, publicar la declaració de béns dels regidors i fer visible el correu electrònic dels càrrecs electes.

Per elaborar l'informe, signat per Oriol Rua i Francesc Ponsa, Xut Consulting ha treballat amb una mostra de 86 ajuntaments amb població superior als 20.000 habitants que també inclou les capitals de comarca. La classificació està liderada pels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat (ICV-EUiA), seguida de Cornellà de Llobregat (PSC), el Prat de Llobregat (ICV-EUiA), Sant Boi de Llobregat (PSC), Lleida (PSC) i Barcelona (Barcelona en Comú).

Per extreure les conclusions, l'empresa ha analitzat les pàgines webs dels consistoris amb els continguts publicats entre el juny i agost passats, a partir de 16 indicadors de la Llei de Transparència relacionats amb els ens locals. Francesc Ponsa ha remarcat que el color polític no és determinant a l'hora de detectar els consistoris més transparents i que la grandària i els recursos són els factors que més hi influeixen. Ho ha exemplificat amb el cas de Sant Cugat (CDC), en setena posició i amb una puntuació d'11,5 sobre 15.

Francesc Ponsa

Es disposen de recursos per destinar-los a la transparència i també hi ha una voluntat política per ser transparents.


Amb les dades locals que ha facilitat Xut Consulting, Sant Cugat treu la màxima nota en l'apartat institucional. En aquest àmbit, l'empresa destaca Sant Cugat per ser de les poques ciutats del país (8,1%) que permeten consultar on line la declaració de béns dels regidors.

Ponsa ha apuntat que 'per assolir l'excel·lència' el consistori té aspectes a millorar com la visualització de les dades econòmiques; crear una guia de consulta per accedir a la informació; les peticions d'informació en línia i l'opció de l'avaluació dels serveis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.