ICV-EUiA vol que Sant Cugat sigui una ciutat lliure d'herbicides amb glifosat


  • Comparteix:

Els regidors d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez

Els regidors d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez

ICV-EUiA presentarà una moció al proper ple perquè l'Ajuntament prohibeixi a la ciutat l'ús del glifosat, un herbicida d'acció molt ràpida per eliminar 'males herbes', en el serveis municipals de parcs i jardins. Els ecosocialistes subratllen que l'OMS, a través d'un estudi de l'Agència Internacional per a la Investigació sobre el Càncer (IARC), ha inclòs aquesta substància a la llista de productes 'probablement cancerígens', tot i que aquest treball ha relacionat l'exposició a aquest producte amb el càncer en animals, però no en humans.

Per fer efectiva la proposta, ICV-EUiA proposa com a alternativa al glifosat l'ús de 'mètodes sostenibles' i que es penalitzi quan no s'utilitizin. A més, els ecosocialistes volen que les noves llicències pel cultiu en horts urbans incloguin 'la prohibició expressa' d'utilitzar aquesta substància i que es faci difusió de la moció a comunitats de propietaris, centres escolars, centres de salut i a la ciutadania en general dels perjudicis que suposa fer-la servir.

El regidor del partit Ramon Gutiérrez assegura que l'aplicació de la moció seria un benefici per a la ciutat.

Ramon Gutiérrez

Això tindrà una repercussió poc quantificable a curt termini, però deixar d'utilitzar el glifosat als parcs i jardins de la ciutat és beneficiós.


Els plenaris de Barcelona, Tarragona i Badalona ja van donar suport a aquesta moció. L'any passat, França va ser el primer estat a prohibir l'ús d'aquesta substància als productors particulars i el va limitar només als professionals.

El glifosat
Monsanto va desenvolupar el producte al 1969 i l'ha comercialitzat sota la marca comercial Roundup. La multinacional nord-americana va tenir la patent de la substància fins al 2000 i, des de llavors, també es pot trobar en productes com Aquaneat, Aquamaster, Rodeo, Genesis Extra II, Razor Pro i Buccaneer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.