CDC de Sant Cugat reclama a ERC lleialtat als principis fundacionals de JxSí


  • Comparteix:

CDC ha replicat les paraules d'ERC

CDC ha replicat les paraules d'ERC

CDC de Sant Cugat retreu a la secció local d'ERC que hagi suggerit que el presidenciable Artur Mas deixés pas a un candidat que generi el consens necessari entre les forces independentistes. Els nacionalistes han refermat 'la lleialtat als principis fundacionals de la coalició Junts pel Sí (JxSí)' i confien en un possible acord d'investidura abans de dilluns.

Els convergents demanen a ERC que 'estigui a l'alçada' i consideren 'precipitat i desafortunat' que els republicans hagin 'vulnerat' els principis fundacionals de JxSí. La membre de l'executiva nacional de CDC i alcaldessa, Mercè Conesa, reclama prudència als republicans i que guardin lleialtat a la coalició.

Mercè Conesa

Demanem que es posicionin de nou en el marc de JxSí d'on no s'haurien d'haver mogut. Encara tenim una gran oportunitat per continuar aquest procés.


El partit ha defensat la continuïtat d'Artur Mas com a presidenciable a qui ha atribuït el lideratge del procés sobiranista. Mercè Conesa també ha lamentat el veto de la CUP al candidat de JxSí i apunta que la coalició 'ja s'ha mogut prou' en les negociacions, en referència a la declaració de sobirania i el pla de xoc. Conesa ha recordat el pes de la CUP al Parlament, 10 diputats, i ha indicat que el sector que no vol Mas de president és la meitat de la formació anticapitalista.

Pel que fa a les relacions entre els nacionalistes i els republicans santcugatencs, CDC creu que no es veuran afectades per aquesta discrepància.

Jornada de reunions a Barcelona
La roda de premsa s'ha fet el mateix dia en què el president en funcions, Artur Mas, ha proposat fer un govern de JxSí que operi en funcions fins a les properes eleccions encara que no hi hagi acord amb la CUP. Després de la reunió amb JxSí i les entitats sobiranistes, fonts oficials de la CUP han evitat valorar el contingut de la trobada, però sí que han manifestat que els seus dirigents 'segueixen treballant'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.