L'Ajuntament i el Bisbat, a punt de tancar un acord sobre la titularitat del Monestir


  • Comparteix:

Exterior del Monestir / Foto: Localpres

Exterior del Monestir / Foto: Localpres

L'Ajuntament i el Bisbat de Terrassa estan a punt de tancar un acord sobre la titularitat del Monestir, després que l'Església la registrés al seu nom. La setmana vinent es reuneixen les dues parts per desencallar la qüestió, que passarà perquè el temple sigui de titularitat del consistori i la institució eclesiàstica en pugui fer ús.



En declaracions al programa 'Línia Directa' de Cugat.cat, l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha felicitat per l'acord.

Mercè Conesa

Des de l'Ajuntament, reclamem la propietat com a nostra mentre que el Bisbat pot tenir l'ús de l'activitat pastoral. Estem treballant en aquesta línia i crec que podrem arribar a un anunci d'un bon acord.


Una vegada s'hagi tancat l'acord, es podrà donar pas a la constitució de la comissió gestora del Monestir, que ha de treballar per a la recuperació i preservació del monument i de l'entorn. L'alcaldessa ha reclamat la implicació de la Generalitat en la protecció del temple.

Mercè Conesa

La Generalitat ha de fer una aposta clara per aquest monument. Reclamem el seu paper, que ha estat poc present durant aquests anys.


La titularitat del Monestir ha passat recentment pel ple municipal a través d'una moció inicial d'ICV-EUiA, a petició del Grup d'Estudis Locals i la Fundació Sant Cugat, que va tenir el suport de CDC, la CUP, ERC-MES i el PSC. En aquell moment, C's i el PP es van abstenir perquè creien que havia de ser la justícia la responsable de determinar qui n'era el propietari i perquè consideraven que hi havia dubtes sobre la propietat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.