ERC-MES, Convergència, la CUP-PC i ICV-EUiA aposten pel dret a vot a partir dels 16 anys


  • Comparteix:

Les JERC fan la proposta / Foto: ERC

Les JERC fan la proposta / Foto: ERC

ERC-MES, Convergència, la CUP-PC i ICV-EUiA presentaran una moció perquè l'Ajuntament es posicioni a favor del dret a vot a partir dels 16 anys. El text consensuat és fruit d'una proposta originària de les JERC.

La proposta dels republicans recull que a l'Estat espanyol la població d'entre 16 i 18 anys no té dret al sufragi, però si que té altres i responsabilitats. Ho ha explicat el regidor d'ERC-MES i membre de les JERC Èric Gómez.

Èric Gómez

Cal avançar per garantir els drets al màxim nombre de persones. No té sentit que amb 16 anys puguis treballar i, per tant, que hagis de pagar impostos; que tinguis ple consentiment als tractaments mèdics i dret al matrimoni i que, en canvi, no puguis decidir.


La moció defensa que països com Àustria, Alemanya, Noruega, el Brasil i l'Argentina, entre altres, ja reconeixen aquest dret i recorda que la consulta del 9N ja va permetre la participació a aquest sector de la població.

El text preveu que, en cas que s'assoleixi l'acord, es transmeti la demanda al Parlament i al govern perquè inclogui la mesura 'en la llei electoral catalana que s'ha d'aprovar en els propers 18 mesos'. A la moció també consta que 'mentre no culmini el procés constituent català', es traslladi l'acord al Congrés i al Senat espanyols.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.