Mossèn Pere Grau de les Planes, fill predilecte de Sant Cugat


  • Comparteix:

Fotograma de 'La Muntanya', amb mossèn Pere Grau / Foto: 'La Muntanya'

Fotograma de 'La Muntanya', amb mossèn Pere Grau / Foto: 'La Muntanya'

Tots els partits han votat a favor d'atorgar el títol de fill predilecte a mossèn Pere Grau, mort al novembre passat. Ha estat una proposta de l'equip de govern per reconèixer la dedicació de Grau durant 50 anys a la parròquia de les Planes.

ESCOLTA-HO

Nascut a Pacs del Penedès el 1932, el religiós procedia d'una família pagesa. Una vegada ordenat sacerdot, va treballar amb persones amb risc d'exclusió social des de diverses parròquies mentre cursava estudis per a tècnic sanitari en radiologia.

El 1967 va ser destinat a la parròquia de la Mare de Déu de la Salut de les Planes, on va exercir una tasca destacada com a impulsor en les millores socials del districte. Va crear l'escola parroquial amb llar d'infants i aules d'EGB, un esplai, el centre d'acollida Ca l'Avi, que va ser el primer centre barceloní d'atenció a la gent gran, i el centre juvenil Nostre Club. La seva preparació mèdica el va portar a crear l'espai de socors de la Creu Roja amb ambulància, que va donar lloc a l'assemblea local de la Creu Roja.

La portaveu dels veïns, Agustina Alonso, ha remarcat la importància de mossèn Pere per al districte.

Agustina Alonso

Va començar a construir el barri amb els immigrants que arribaven. Sempre ha ajudat els joves i la gent gran. Tothom ha passat per l'escola, Ca l'Avi o el Nostre Club, tots espais de la seva creació.


La neboda de Grau ha recordat durant la moció que el mossèn va fer arrels al barri.

Maria Grau

Fins i tot en els moments més dolents i amargs de la seva estada a les Planes ningú no el va poder arrencar del barri. Això ens diu que estimava molt les Planes i es va sentir molt estimat pels planencs.


En l'àmbit cultural, va fundar una tuna infantil i la sala de festes per als joves que no podien desplaçar-se a Barcelona o al centre de Sant Cugat per divertir-se, tal com ell mateix explica al documental 'La Muntanya', produït per Cugat.cat. La seva labor a les Planes va ser reconeguda el 2007 amb un Premi Ciutat de Sant Cugat i la Medalla d'Honor de Barcelona.

Més reconeixements
A banda de la distinció municipal, Grau també serà objecte d'homenatge per part dels planencs. Les entitats del districte batejaran com a 'Pere' o 'Cura Pere' l'espai social que sorgirà de la cobertura de les pistes esportives i organitzaran una festa el 18 d'abril. En aquesta festa es farà entrega als planencs del títol de fill predilecte del mossèn Grau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.