Sant Cugat tindrà un pla integral per ser una ciutat més sostenible


  • Comparteix:

Plaques fotovoltaiques / Foto: Localpres

Plaques fotovoltaiques / Foto: Localpres

Sant Cugat disposarà d'un pla integral per ser municipi sostenible. Ho estableix una moció, proposada inicialment per ICV-EUiA, que s'ha presentat amb Convergència, C's, ERC-MES i el PSC. El text s'ha aprovat aquest dilluns amb el suport de tots els grups, excepte el PP, que s'ha abstingut perquè no s'hi han incorporat les seves esmenes.

ESCOLTA-HO

El text marca com a objectius reduir l'impacte ocasionat pels diferents vectors ambientals involucrats en els sectors de Sant Cugat, reduir el percentatge de consum energètic i augmentar-ne l'eficiència en el sector industrial i comercial. També vol disminuir els residus que es generen i millorar-ne la gestió, combatre la pobresa energètica i fomentar el consum de productes ecològics, de proximitat i de comerç just. A més, aposta per la reducció del consum d'aigua i la gestió eficient de la matèria orgànica.

Tot plegat ha de quedar recollit en un pla integral elaborat amb la participació ciutadana, com ha explicat la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

La moció pretén crear un pla integral i transversal que faci de l'ecologia i les renovables un element de transformació.


Per això la moció també acorda crear una Taula de Sostenibilitat que col·labori en l'elaboració i el seguiment del pla amb eines de participació ciutadana i pública en totes les seves fases. Mentre el pla no estigui aprovat, els partits han acordat que se segueixin aplicant les mesures de lluita contra la pobresa energètica actuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.