Rebuig del ple a qualsevol increment en les taxes del rebut de l'aigua


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Gencat.cat

Imatge d'arxiu / Foto: Gencat.cat

El ple municipal ha expressat aquest dilluns el rebuig a qualsevol increment en les taxes del rebut de l'aigua durant aquest 2016. L'acord és fruit d'una moció del PP, a la qual s'ha sumat C's amb esmenes de Convergència. Tot i que tots els partits han coincidit a mostrar-se contraris a qualsevol increment d'un subministre bàsic, la CUP-PC i ERC-MES s'han abstingut, mentre que ICV-EUiA i el PSC hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO

La moció argumenta que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) tenia previst incrementar un 2% el rebut de l'aigua per aquest any, però la mesura va quedar sobre la taula per petició de l'Ajuntament de Sant Cugat. El text alerta que aquest increment se sumaria al 4,5% d'increment de l'any passat arran d'un acord del PSC i CiU a l'AMB.

Per això l'acord rebutja qualsevol increment en les taxes del rebut de l'aigua, com ha explicat el portaveu del PP, Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Rebutgem qualsevol increment de les taxes del rebut de l'aigua. Sigui quina sigui.


La moció també demana a l'empresa concessionària, Sorea, que informi a les factures de totes les opcions de bonificacions en el rebut de l'aigua.

Tots els grups han expressat el rebuig a l'encariment de l'aigua. Tot i així, ICV-EUiA i el PSC han votat en contra de la moció per manca de concreció de la proposta. La CUP-PC s'ha abstingut per considerar que el PP és 'incongruent', ja que no ha donat suport a altres mocions similars, i ERC-MES perquè 'no queda clara'. Tot i això, els grups municipals han recordat que el ple va aprovar una moció per estudiar la municipalització de la gestió del servei d'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.