Rebuig unànime del ple a l'acord marc regulador del servei menjador de la Generalitat


  • Comparteix:

El servei de menjador, punt de debat al ple

El servei de menjador, punt de debat al ple

Tots els partits rebutgen l'acord marc de la Generalitat que regula el servei escolar de menjador i li demana que aturi la tramitació de la licitació del servei a la comarca. L'Ajuntament vol que una nova regulació permeti a les AMPA i petites empreses prestar el servei, possibilitat que no recull la convocatòria actual. La petició del consistori és fruit d'una moció conjunta de Convergència, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC, esmenada per la Coordinadora d'AMPA de Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

A mitjans de desembre passat, la Coordinadora d'AMPA va posar el crit al cel. Les famílies i les escoles de Sant Cugat van criticar que amb la nova licitació pública del servei de menjador s'eliminava la competència que permetia les AMPA gestionar-lo o contractar una empresa per assumir-lo.

És per això que la moció demana actualitzar el decret regulador del 1996 i, sobretot, fer acomplir la moció parlamentària de l'abril passat que prioritzava criteris com la qualitat del menjar, el projecte educatiu i la protecció dels casos d'autogestió dels centres. La presidenta de la Coordinadora d'AMPA, Carme Roca, ha subratllat que 'el servei menjador també educa'.

Carme Roca

No podem permetre que cada vegada més se'ns vagi retallant el poder de participació a les escoles i se'ns relegui a l'àmbit informatiu.


Des de Convergència, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha remarcat que en aquest cas és necessari 'un posicionament de ciutat' que obviï la disciplina de partit en el vot i ha ofert 'mà estesa' al departament en una nova regulació. Aquesta intervenció ha servit per respondre C's, que, tot i votar a favor, ha mostrat dubtes pel fet que Convergència s'oposi a la licitació endegada per un departament que ella mateixa encapçala.

La CUP-PC ha destacat el paper de la coordinadora com a interlocutor local en l'àmbit educatiu i ERC-MES ha reclamat la suspensió definitiva d'una licitació aturada ara de forma cautelar per la impugnació del model iniciat al Vallès Oriental i el Maresme.

ICV-EUiA ha recordat que l'acord marc fa difícil l'entrada de les pimes locals, el PSC ha destacat la corresponsabilitat educativa dels partits en signar l'acord i el PP ha apostat per mantenir el model actual per la seva efectivitat.

C's i el PP han remarcat que tenien la voluntat de fer institucional la moció, però que temes d'organització dels partits no ho han fet possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.