Sant Cugat insta el ministeri d'Hisenda a fer una nova valoració cadastral a la ciutat


  • Comparteix:

El valor cadastral determina el pagament de la quota de l'IBI

El valor cadastral determina el pagament de la quota de l'IBI

Sant Cugat demanarà al ministeri d'Hisenda espanyol que faci una nova valoració cadastral dels béns immobles de la ciutat. La petició és fruit d'una moció original d'ERC-MES amb el suport de Convergència. Hi han votat a favor tots els partits, excepte C's, que s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

El valor cadastral actual a Sant Cugat es va fixar en una ponència de valors al 2005 i es va començar a aplicar a les ordenances fiscals del 2006. La darrera revisió cadastral va tenir lloc, per tant, en ple augment dels preus dels immobles i, fins avui, els valors dels immobles han experimentat diferències respecte a la matriu cadastral. Serà la tercera demanda de revisió cadastral que fa el consistori recentment, ja que les dues anteriors no han obtingut resposta positiva.

La nova valoració tindria efectes en el càlcul de la quota a pagar de l'IBI. Això passa perquè, a més del tipus impositiu de l'Ajuntament, l'IBI s'estableix en funció del valor cadastral del bé, fixat pel ministeri d'Hisenda espanyol a partir de les dades del cadastre immobiliari, que té en compte el valor del sòl i el de la construcció, i no el valor pel qual s'ha escripturat ni el pagat pel comprador.

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha explicat que una revisió cadastral no ha d'implicar ingressar menys per IBI.

Ferran Villaseñor

No demanem una rebaixa de l'IBI grandiosa ni una disminució de la recaptació. L'objectiu és fer una fotografia de la realitat que ens serveixi 10 anys més.


La CUP-PC, ICV-EUiA, el PSC i el PP hi han votat a favor. C's s'ha abstingut per dubtes sobre la moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.