C's es queda sol en la moció per limitar a dos els mandats de l'alcalde i els regidors de govern

Sergio Blázquez, Aldo Ciprián i Munia Fernández-Jordán, regidors de C's

Política

Publicat el 18/gen/16 per Sílvia González

La proposta de C's de limitar a dos els mandats de l'alcalde i els regidors del govern no ha prosperat en el ple d'aquest dilluns. La CUP-PC no ha aconseguit introduir esmenes que ampliaven la limitació a tots els regidors i s'ha abstingut, com també han fet ICV-EUiA i el PP. Convergència, ERC-MES i el PSC han votat en contra del text pel 'to oportunista' i per la relació que fa entre corrupció i estar molts anys al capdavant d'un govern.

Escolta-ho

C's ha argumentat aquesta limitació de mandats com una necessitat de 'regeneració democràtica' i una manera de recuperar la confiança ciutadana en la classe política. El portaveu, Aldo Ciprián, animava els regidors a fer l'Ajuntament de Sant Cugat pioner en l'assumpció d'aquest compromís.

Aldo Ciprián

Aquest acord es basa en uns principis institucionals de voluntat de compliment. Sant Cugat ha de ser pioner perquè aquestes mesures s'avancin.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La portaveu de Convergència, Cristina Paraira, no ha compartit el to del text, ni que aquest associï l'estada prolongada en un càrrec públic amb la corrupció.

Cristina Paraira

La gent que vol ser corrupte ho pot ser amb un any o amb 10. La moció no deixa molt bé als que ens hi dediquem a àmbit municipal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tampoc no ha compartit el plantejament ERC-MES, que ha titllat el text de 'populista i simplista', igual que el PSC, que ha criticat C's per aprofitar la moció per mostrar-se com a 'garant de la transparència democràtica'.

La resta de formacions s'han abstingut tot i compartir alguns punts de la moció. Ha estat el cas de la CUP-PC, que ha intentat esmenar, sense èxit, el text que ampliava la limitació de mandats al conjunt de regidors. ICV-EUiA i el PP han expressat dubtes en la concepció que ha fet C's de la limitació.

ERC-MES i ICV-EUiA han proposat a C's deixar el tema sobre la taula per posar fil a l'agulla a la proposta de la CUP-PC de signar un codi ètic de bones pràctiques. C's ha declinat la proposta.