Continuen els tràmits perquè Can Mates tingui un centre d'educació especial i una escola bressol


  • Comparteix:

Vista aèria del Turó de Can Mates / Foto: Google Maps

Vista aèria del Turó de Can Mates / Foto: Google Maps

El ple municipal tira endavant els tràmits urbanístics per construir la primera escola d'educació especial a Sant Cugat i una de bressol. Els dos centres educatius se situaran al costat de l'escola Turó de Can Mates, tot i que encara no hi ha data d'inici d'obres. El plenari ha aprovat provisionalment aquesta proposta amb els vots a favor de tots els grups excepte el PSC i el PP, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

L'escola d'educació especial s'edificarà en una parcel·la de 6.259 metres quadrats de sòl amb una superfície de 2.446 metres quadrats de sostre en una construcció que serà de planta baixa i primer pis. L'escola bressol ocuparà 2.900 metres quadrats de sòl amb possibilitat de 900 metres quadrats de sostre.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que ara s'haurà d'elevar l'expedient a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona per a l'aprovació definitva.

Damià Calvet

La proposta és aprovar provisionalment aquest pla especial, disposar de la previsió per desenvolupar aquest dos equipaments educatius i elevar l'expedient a la Comissió d'Urbanisme per a l'aprovació definitiva.


Centres d'educació especial
Actualment, els infants i joves amb necessitats educatives especials han de recórrer a centres ubicats fora de Sant Cugat, ja sigui al Vallès Occidental o a Barcelona, perquè no hi ha cap centre d'aquestes característiques al municipi. L'Ajuntament té calculat que a la ciutat hi ha 150 persones d'entre zero i 15 anys amb algun tipus de discapacitat, una xifra que representa el 5,67% de la població total de persones amb discapacitat a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.