El govern espanyol recorre al Constitucional la conselleria de Raül Romeva


  • Comparteix:

Romeva durant la promesa del càrrec / Foto: Catalunya Informació

Romeva durant la promesa del càrrec / Foto: Catalunya Informació

El govern espanyol ha acordat recórrer al Tribunal Constitucional (TC) la conselleria d'Afers Exteriors de la Generalitat, encapçalada per Raül Romeva. El consell de ministres ho ha decidit aquest divendres un cop analitzats els informes del ministeri d'Hisenda i el de Justícia. El santcugatenc és el primer conseller d'aquesta àrea, ja que fins ara les competències d'exteriors formaven part del departament de Presidència. En la mateixa reunió, l'executiu espanyol també ha decidit recórrer la comissió d'estudi del procés constituent.

Davant aquesta decisió, el govern ha refermat 'la plena legalitat i constitucionalitat' de les competències catalanes en afers exteriors, reconegudes a l'Estatut i a la llei d'Acció Exterior. Per això, la portaveu del govern, Neus Munté, ha assegurat que defensaran aquestes competències amb tots els mecanismes a l'abast. El govern considera 'imprescindibles i irrenunciables' les seves competències en acció exterior.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.