La Diputació desplega el Pla Xarxa per garantir les competències locals de cooperació i assistència


  • Comparteix:

Mercè Conesa ha presentat les mesures / Foto: Twitter Diputació

Mercè Conesa ha presentat les mesures / Foto: Twitter Diputació

La Diputació de Barcelona posa a disposició dels ajuntaments del Vallès Occidental el Pla Xarxa de cooperació i assistència local 2015-2019. La presidenta de l'òrgan supramunicipal i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha explicat que aquesta iniciativa està pensada per donar suport als governs municipals, 'centrada en les persones' i en l'aposta per la 'diversificació econòmica del territori'.

La Diputació aposta pel compliment de la transparència i bon govern, i la promoció de l'equilibri territorial. Per aconseguir-ho, el Pla Xarxa disposa de tres eines. La primera consta de les meses de concertació, un espai amb representants de l'òrgan supramunicipal i els ajuntaments per constatar necessitats.

En segon lloc, els catàlegs de serveis, ofertes periòdiques de recursos que la Diputació presenta als organismes locals per satisfer les necessitats. Finalment, els programes complementaris, uns instruments específics de cooperació que, enguany, tenen una dotació de 58,6 milions d'euros, un 7,5% més que l'any passat.

Per distribuir aquestes ajudes, Conesa ha explicat que la Diputació té en compte diversos criteris.

Mercè Conesa

Hi ha un primer criteri, el de població, ja que les ciutats que en tenen més també tenen més demanda de serveis socials. Hi afegim la taxa d'atur i l'amplitud del territori de cada municipi.


La presentació del Pla Xarxa ha tingut lloc aquest divendres a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.