La revisió del projecte d'urbanització de Can Borrull rebaixa les quotes veïnals però retarda les obres


  • Comparteix:

Avinguda de Can Borrull

Avinguda de Can Borrull

Les al·legacions dels veïns i les consideracions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Patronat del Parc de Collserola han portat l'Ajuntament a reduir l'envergadura del projecte d'urbanització i endegament de la riera de Can Borrull, fet que comportarà la rebaixa de les quotes veïnals. L'equip de govern ha anunciat que els canvis signifiquen la redacció d'un nou projecte d'urbanització i reparcel·lació de les 71 finques afectades i, per tant, un nou retard en l'inici d'obres. Les quantitats definitives a pagar pels veïns, l'Ajuntament i la Diputació es donaran a conèixer en una reunió al Casal del districte el 26 de febrer.

El consell de barri planenc d'aquest dimecres ha posat al dia la situació del projecte d'urbanització, que permetrà la legalització de Can Borrull. El director d'obres de districtes, Francesc Serra, ha explicat que la reducció de l'alçada del mur de contenció de la riera i l'eliminació de la rotonda prevista a la carretera de Vallvidrera, per recomanació de l'ACA i el Patronat del Parc de Collserola, rebaixaran el cost del projecte i l'afectació de les finques.

Tot plegat ha comportat un nou projecte de reparcel·lació que estarà a punt aquesta setmana, després que el projecte anterior s'aprovés provisionalment i rebés una vintena d'al·legacions. La nova reparcel·lació aportarà el percentatges a pagar pels veïns a la baixa, però també significa un nou retard en les obres, segons Serra.

Francesc Serra

L'únic mal que hem de comunicar és que el temps d'execució de l'obra se'n va més enllà, però en benefici de l'economia de tots.


Fins que la Diputació no redacti el nou projecte d'urbanització l'àrea de Territori no pot concretar a dia d'avui les quantitats de diners exactes que aportaran els veïns, l'Ajuntament i l'ens supramunicipal. Les últimes xifres facilitades, de febrer de 2014, situaven una aportació d'1,5 milions de la Diputació -fora del projecte- i 1,3 milions de l'Ajuntament, inclosa la partida de lliure disposició.

Aquesta partida, acumulada en 400.000 euros, servirà perquè els veïns rebaixin les quotes a pagar a partir dels càlculs que concreti la nova reparcel·lació. L'Associació de Veïns de Can Borrull ha lliurat una queixa en què lamenta la falta d'informació del projecte, tal com ha exposat la vocal de l'entitat, Puri Moreno.

Puri Moreno

Vull una quantitat exacta! I quan vostès tinguin els papers i números i nosaltres també, podrem seure i parlar.


Els representants veïnals de Can Borrull han situat les quotes en 250.000 euros, una quantitat que no ha confirmat l'equip de govern. L'última xifra al respecte feta pública per l'àrea de Territori va ser al consell de barri de febrer de 2015 i se situava per sota dels 300.000 euros.

El consistori facilita als veïns el pagament fraccionat en un màxim de vuit anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.