El 3r concurs d'emprenedoria i economia social ja té els vuit projectes guanyadors


  • Comparteix:

El concurs d'emprenedoria i economia social de Sant Cugat ha incrementat aquest any de quatre a vuit els projectes guanyadors. C&P Relocation Services, Ona Quality, Cíclica, Asallem, Eficook, Integrem Salut, L'Avenir i Retail Partners han estat els vuit guanyadors d'aquesta iniciativa, que destina 80.000 euros a subvencionar, fer l'acompanyament i la posada en marxa de les propostes seleccionades.

L'objectiu del concurs és promoure la creació de nous llocs de treball al municipi, principalment per a persones amb especials dificultats d'accés al mercat laboral, a través de l'economia social i cooperativa. Les propostes han d'estar impulsades per equips de persones on, com a mínim, n'hi hagi una que es troba en situació d'atur.

En paral·lel, es manté el requisit d'anteriors edicions del concurs que estableix que, en cas que les empreses cooperatives es consolidin i puguin crear més ocupació, el 75% dels nous llocs de treball provinguin de la borsa del Servei Municipal d’Ocupació (SOM) i dels col·lectius que des del SOM es considerin com a especialment vulnerables.

El tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, s'ha mostrat satisfet amb la resposta que ha tingut aquesta tercera edició del concurs.

Carles Brugarolas

Estem molt contents, això va a més. Creixen el nombre d'iniciatives i per tant estem afavorint a crear iniciatives que generen més oportunitats per a les persones que ho necessiten.


Dos dels projectes guanyadors del concurs, Eficook i Integrem Salut, s'han mostrat satisfets amb les oportunitats que els genera haver guanyat el concurs.

Guanyadors

És una molt bona iniciativa perquè fa possible que les idees es converteixin en realitat gràcies no només al finançament sinó també al suport. / Per a nosaltres suposa poder posar en marxa el nostre projecte amb assessorament, seguiment i una ajuda econòmica que ens permet fer-lo realitat.


La quantitat econòmica de la subvenció destinada als projectes guanyadors és de 80.000 euros, repartits en 1.000 euros inicials per als vuit projectes escollits, 2.000 euros en el moment de la constitució de l'empresa i 7.000 addicionals en funció de l'assoliment d'objectius a mesura que avança el projecte. A més, els projectes guanyadors tindran l'acompanyament d'un equip expert per a l'engegada i la consolidació del projecte durant nou mesos. Durant aquest temps els guanyadors disposaran d'un espai de co-working en un dels centres d'emprenedoria de Sant Cugat.

Els vuit guanyadors

C&P Relocation Services oferirà suport en el procés d'integració familiar i personal per a treballadors estrangers expatriats d'empreses multinacionals del Parc Empresarial de Sant Cugat i de la seva àrea d'influència.

Ona Quality serà una empresa cooperativa que treballarà per oferir serveis de promoció de les activitats comercials i de màrqueting dels dissenyadors de moda independents.

Cíclica és una empresa social que treballa per l'equilibri ambiental i social a través de l'arquitectura i l'urbanisme.

Assallem oferirà formació basada en la combinació de professional i persones amb experiències pròpies per la prevenció, la detecció i l'educació de l'ansietat, la depressió i l'assetjament a la població.

Eficook ha creat una aplicació mòbil per a la fidelització de clients de petits i mitjans supermercats a través d'un esquema de descomptes personalitzats i de solucions per reduir el malbaratament alimentari.

Integrem Salut té l'objectiu d'implementar un nou model de salut integratiu, fusionant pràctiques professionals, convencionals i complementàries, en un mateix espai físic amb un programa de salut personalitzat.

L'Avenir vol ser una cooperativa que potenciï l'apoderament de la ciutadania mitjançant les eines de comunicació social.

Retail Partners serà també una empresa cooperativa de productes i serveis comercials i de màrqueting per a la distribució tèxtil al mercat espanyol i portuguès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.