L'EMD sol·licitarà a l'Ajuntament poder participar al consell d'administració de Promusa


  • Comparteix:

La proposta s'ha aprovat amb els vots de Candidatura de Progrés i CiU i l'abstenció del Partit Popular.

La proposta s'ha aprovat amb els vots de Candidatura de Progrés i CiU i l'abstenció del Partit Popular.

La junta de veïns de l'EMD ha aprovat, amb els vots dels partits de Candidatura de Progrés i CiU, sol.licitar a l'Ajuntament la seva entrada al Consell d'Administració de Promusa. L'EMD considera necessària la seva participació en l'organisme autònom per abordar la construcció d'habitatge social a Valldoreix. La proposta arriba després que el consistori hagi obert negociacions amb el Bisbat per construïr 48 pisos de lloguer en uns terrenys valldoreixencs, propietat de la parròquia.

L'EMD proposarà al consistori el seu ingrés al Consell d'Administració de Promusa, després que el govern valldoreixenc i CiU hagin aprovat una moció alternativa a la que proposada inicialment per la federació nacionalista. Des de la Candidatura de Progrés s'ha exposat que la proposta vol donar resposta a la creixent necessitat dels ciutadans d'accedir a un habitatge assequible econòmicament.

La presidenta Montse Turu ha afirmat que la construcció de pisos públics a Valldoreix s'ha d'obrir, no només als joves, tal i com demanava CiU, sinó també a la gent gran i a les famílies monoparentals. Segons Turu, el Consell d'Administració de Promusa ha de tenir un representant de l'EMD per fer de 'mitjancer' entre l'empresa i els ciutadans, i més -assegura- quan el govern valldoreixenc no té competències en habitatge:

Montse Turu

Al Consell d'Administració estan representats tots els partits i fins i tot les entitats.La nostra absència es deu, segurament, amb un oblit entre les dues administracions anteriors


Des de CiU s'ha criticat que el govern hagi presentat a última hora una moció alternativa al seu text sense donar opció a un debat previ per treballar 'plegats' en el projecte de la primera promoció d'habitatge públic de Valldoreix. No obstant, la federació ha donar suport a la proposta de la Candidatura de Progrés amb la finalitat de 'servir al poble'. Escoltem el vocal Marc Monells:

Marc Monells

Lamentem la manca de voluntat de consens, però contents que incorporin les nostres idees


Pel que fa al PP, el seu representant, José María Canals, s'ha abstingut adduïnt que la proposta del govern no ha contemplat cobrir les necessitats de les famílies nombroses:

José Mª Canals

Aquest text no es pot debatre en deu minuts, i és una llàstima perquè hauria estat una oportunitat de posar-nos d'acord


La moció aprovada per l'EMD coincideix en el temps amb les converses que Promusa manté amb el Bisbat per construïr 48 habitatges de lloguer per a joves en una pastilla de terrenys ubicats a prop de l'estació de Valldoreix, propietat de la parròquia.

D'altra banda, la presidenta Montse Turu ha anunciat que, a l'igual que han fet amb Promusa, l'entitat té previst sol.licitar la seva entrada en altres organismes municipals com el Consell Escolar Municipal, la Comissió del Nomenclàtor i el Consell Municipal d'Esport, àmbit -aquest últim- on el govern valldoreixenc sí que té competències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.