La CUP-PC demana a l'Ajuntament un estudi sobre la precarietat laboral a Sant Cugat


  • Comparteix:

Una de les protestes laborals dels treballadors d'HP / Foto: ACN

Una de les protestes laborals dels treballadors d'HP / Foto: ACN

La CUP-PC presentarà una moció al ple de febrer que insta l'Ajuntament a elaborar un estudi sobre la precarietat laboral a Sant Cugat. La coalició creu necessari conèixer la realitat de les condicions laborals que hi ha al municipi amb l'objectiu d'identificar les principals problemàtiques i emprendre les mesures necessàries en el pla de les polítiques que depenen del consistori.

El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha explicat que la moció persegueix posar aquesta situació sobre la taula per debatra-la. Bea alerta que a Sant Cugat el nombre de persones que no rep cap prestació econòmica s'ha duplicat en els últims anys fins arribar, assegura, al 40% dels aturats. Són unes dades que, sovint, diu, no queden reflectides quan s'informa de les xifres d'atur al municipi, ja que queden eclipsades per la dada de l'ocupació que és 'notablement' millor que la mitjana catalana.

El regidor de la CUP-PC creu necessari l'estudi per detectar les situacions de precarietat laboral que hi ha, i prendre les mesures oportunes per combatre-la.

Ignasi Bea

Volem que l'Ajuntament encarregui un estudi detallat per saber quines són les condicions del treball a Sant Cugat i que, en cas que es detecti que hi ha precarietat laboral, es prenguin les mesures oportunes per eradicar aquesta situació.


Segons la CUP-PC, aquestes situacions de precarietat laboral afecten especialment el jovent, sobretot les dones immigrants de classe baixa, sector en el qual l'índex de precarietat arriba al 90%.

A Sant Cugat, segons la CUP, dels nous contractes laborals que es fan, el temporal és el majoritari i només un de cada 10 són indefinits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.