Puig situa la sala polivalent com l'alternativa per a les entitats mentre no s'executi la nova centralitat


  • Comparteix:

La zona del 'garden' a tocar de l'EMD / Foto: Google Maps

La zona del 'garden' a tocar de l'EMD / Foto: Google Maps

El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat a Cugat.cat que la sala polivalent serà un espai 'provisional' per a les entitats i valldoreixencs mentre no s'executi el projecte de la nova centralitat. Puig ha avançat que l'edifici del 'garden' on s'ubicarà l'equipament municipal s'enderrocarà i que no tindrà 'un ús exclusiu', sinó obert a les necessitats dels col·lectius. No obstant això, el president sí que té clar que la sala cobrirà les mancances d'espai de l'Escola de Música de Valldoreix, situada al costat.

L'EMD va signar dijous passat amb Jarclos SL l'expropiació per 270.000 euros del 'garden' ubicat al costat de l'entitat municipal, al números 187-189 del carrer de Jacint Verdaguer. Amb aquesta actuació, l'EMD vol atendre les demandes de les entitats mentre no tiri endavant el projecte de nova centralitat, pendent de planejament i finançament, tal com explica el president, Josep Puig.

Tall incrustat: Josep Puig

L'espai el destinarem amb immediatesa perquè el puguin gaudir aquestes entitats amb un caràcter transitori mentre no s'executa el projecte de la centralitat.


Puig, que des de fa dos anys té sobre la taula el projecte dissenyat de la nova centralitat, no tem que la proposta quedi desfasada. Mentrestant, l'EMD posarà fil a l'agulla amb els tècnics per fer realitat la sala polivalent en un any i mig. El president ha dit que amb l'endeutament baix que tenen podran assumir les obres. També té clar que 'una de les màximes beneficiades' de la sala polivalent serà l'Escola de Música del territori.

Tall incrustat: Josep Puig

Donada aquesta mancança d'espai que té l'Escola de Música, seria un lloc molt adient per a ells. Són una de les principals entitats beneficiades per això.


'Àgora en Quatre Temps': el projecte de la nova centralitat
L'estudi d'arquitectes Alegre-Lloveras i Barceló-Balanzó va guanyar l'abril de 2014 el concurs pel disseny del projecte, que es completaria en quatre fases. En la primera es construiria la plaça, l'àrea de comerç i l'aparcament; en la segona s'edificarien els habitatges i diversos locals, mentre que a la tercera es faria el centre cívic. L'espai escènic i la nova Escola de Música es deixarien per al final.

Una operació que es repeteix
No és la primera vegada que l'EMD busca una alternativa davant el retard de l'execució del projecte de la nova centralitat. El 2004, el govern valldoreixenc de la Candidatura de Progrés va crear la Nau de Cultura, al costat del Casal, per ubicar les activitats de les entitats del territori. És un espai que encara dóna servei als valldoreixencs 12 anys més tard.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.