ERC-MES se suma al rebuig contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre


  • Comparteix:

La Plataforma de Defensa de l'Ebre és contrària al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre / Foto: ACN

La Plataforma de Defensa de l'Ebre és contrària al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre / Foto: ACN

ERC-MES alerta de l'amenaça que suposa el nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre aprovat pel govern espanyol. Per això el grup municipal presentarà una moció al ple per expressar el rebuig de Sant Cugat a aquest nou pla i donar suport a les accions i protestes contra el document. A més, ERC-MES crida a sumar-se a les mobilitzacions en defensa de l'Ebre.

El Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre 2015-2021 va ser aprovat pel consell de ministres el gener passat. Entre altres aspectes, aquest document difereix significativament en els cabals aprovats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, segons destaca la moció. El seu estudi proposa cabals diferenciats per situacions. El cabal ecològic per a un any sec hauria de ser de 5.871 hectòmetres cúbics anuals (hm3/anuals), per a un any normal hauria de ser de 7.732 hm3/anuals i per a un any humit, de 9.907 hm3/anuals. A més, incorpora una proposta de cabal mínim d’excepcionalitat per a casos de sequera prolongada amb 3.518 hm3/anuals. En canvi, el cabal del riu fixat pel nou pla de conca és de 3.100 hm3/anuals, 5.000 hm3/anuals menys que els proposats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

Més enllà del risc socioeconòmic i mediambiental que, segons la moció, suposa aquest pla hidrològic per al tram final del riu Ebre i per al delta, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, veu també intencionalitat política en aquesta aprovació.

Mireia Ingla

S'utilitza el pla com a eina política. Però també hi ha raons econòmiques i ambientals per oposar-se al pla.


Per això Ingla ha defensat la necessitat de donar suport a aquesta part del territori que s'oposa al pla. De fet, la moció busca manifestar el rebuig de l'Ajuntament a l'aprovació i donar suport a les accions, iniciatives i mobilitzacions socials contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. També dóna suport a les accions del govern, ajuntaments i altres institucions i entitats que es presentin davant la Comissió Europea i altres organismes per defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. A més, el text demana a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l'adequació i el compliment de les directives europees d'aigua, aus i hàbitats.

ERC-MES espera l'aprovació d'aquest acord, que incorporarà esmenes de Convergència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.