L'Audiència Nacional espanyola arxiva la denúncia contra l'Ajuntament per sedició i rebel·lió


  • Comparteix:

Seu de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

Seu de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

L'Audiència Nacional espanyola ha confirmat aquest dilluns l'arxivament definitiu de la denúncia contra l'Ajuntament de Sant Cugat per delictes de rebel·lió i sedició després de l'aprovació al ple d'una moció en suport a la resolució independentista del Parlament. La secció tercera de la sala penal ha rebutjat el recurs presentat per la fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola contra l'actuació del jutge José de la Mata, que va acordar arxivar la denúncia de la fiscalia perquè no era constitutiva de delicte.

En la sessió de novembre passat, el ple municipal va manifestar el suport i l'adhesió de l'Ajuntament a la resolució del Parlament per iniciar el procés d'independència de Catalunya respecte l'Estat espanyol. Ho va fer a través d'una moció de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que van presentar CiU, la CUP-PC i ERC-MES. El PSC i ICV-EUiA van votar-hi en contra en no compartir l'esperit de la resolució parlamentària, mentre que C's i el PP van abandonar la sala durant el debat. L'aprovació del text va comportar l'actuació de la fiscalia.

Al desembre, el jutge de l'Audiència Nacional espanyola José de la Mata va arxivar la denúncia de la fiscalia contra l'Ajuntament de Sant Cugat per rebel·lió i sedició per haver aprovat la moció. De la Mata considerava que no era constitutiva de delicte i afegia que li semblava 'cridaner' que la fiscalia ho considerés però que no denunciés els parlamentaris i associacions civils que l'havien impulsat.

Aleshores, la fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola va recórrer l'arxivament. El fiscal considerava que la decisió del magistrat era 'insòlita' i assegurava que Sant Cugat i altres consistoris s'havien confabulat en 'una estratègia concertada' per incomplir 'la legalitat constitucional'.

Juntament amb Sant Cugat, l'Audiència Nacional espanyola també ha arxivat la denúncia contra el consistori de Premià de Dalt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.