El govern expulsarà l'Hospital General de Catalunya de la xarxa pública de salut


  • Comparteix:

Hospital General de Catalunya

Hospital General de Catalunya

La Generalitat expulsarà aquest mes de la xarxa pública sanitària l'Hospital General de Catalunya (HGC), ubicat a Sant Cugat, i la Clínica del Vallès, entitats que tenen concertats serveis amb el Servei Català de la Salut (CatSalut). Segons el conseller de Salut, Toni Comín, es pretén garantir així que la xarxa sanitària pública catalana no inclogui centres de titularitat privada i amb ànim de lucre.

La decisió de prescindir d'aquests centres en el sistema sanitari integral d'utilització pública (Siscat), en què conviuen centres públics i concertats, la majoria dels quals sense ànim de lucre, es prendrà el 22 de febrer aprofitant que expiren els contractes amb aquests centres. L'Hospital General i la Clínica del Vallès estan gestionats per IDC. També està gestionat per IDC i forma part del Siscat l'Hospital Sagrat Cor, del qual s'ha d'analitzar la situació, segons Comín.

La mesura està recollida en el pla de xoc social entre JxSí i la CUP, que preveia que els centres hospitalaris privats amb ànim de lucre quedessin fora del Siscat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.