Una comitiva de 72 santcugatencs viatjarŕ a La Haba per signar l'agermanament


  • Comparteix:

Municipi de La Haba, a Badajoz / Foto: Google Maps

Municipi de La Haba, a Badajoz / Foto: Google Maps

L'agermanament de Sant Cugat amb la ciutat extremenya de La Haba serŕ una realitat per Setmana Santa quan una delegació de 72 santcugatencs viatgi al municipi d'on procedeixen 135 residents de la nostra ciutat. Els Geganters formaran part de la comitiva que retrŕ homenatge a l'impulsor de la unió, el desaparegut activista veďnal Alfonso Guisado. El ple aprovarŕ aquest dilluns el protocol del conveni d'agermanament.

La feina d'Alfonso Guisado per unir Sant Cugat i La Haba donarŕ fruit en un viatge que, segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha rebut 'un impuls emotiu' després de la recent mort del vicepresident de l'Associació de Veďns Centre-Est.

Carmela Fortuny

L'arribada a Sant Cugat d'aquestes persones va enriquir la identitat cultural de la ciutat.


D'aquesta manera es dóna compliment a la moció institucional aprovada al novembre del 2014 i sorgida d'una proposta de l'equip de govern i el PSC. A Sant Cugat hi ha 62 homes i 73 dones procedents d'aquest poble de la demarcació de Badajoz. A més, en diverses ocasions, l'alcalde de La Haba ha visitat Sant Cugat convidat per entitats locals.

D'altra banda, Fortuny ha afirmat que estudiaran la proposta del consell de barri de Centre-Est de batejar amb el nom de Guisado la casa abandonada de l'avinguda de Cerdanyola si s'adquireix com a propietat municipal. Guisado va ser un dels membres fundadors de l'associació veďnal de la zona i militant del PSC.

En l'actualitat, Sant Cugat estŕ agermanada amb les ciutats de Daira de l'Argub, a la República Saharauí, i Alba, al Piemont italiŕ.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o ilˇlegal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancelˇlar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.