Personalitats i entitats de Sant Cugat lamenten la mort de Muriel Casals


  • Comparteix:

Muriel Casals, en una entrevista amb Cugat.cat

Muriel Casals, en una entrevista amb Cugat.cat

La diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha mort aquest diumenge als 70 anys. Casals estava ingressada a la UCI de l'Hospital Clínic després de ser atropellada per una bicicleta a Barcelona, el 30 de gener. Diverses personalitats i entitats locals han expressat el seu condol per la mort de Casals.

ESCOLTA-HO

Muriel Casals Couturier va néixer a Avinyó, a França, el 6 d'abril del 1945. Era economista i professora emèrita del departament d'Economia i Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona. També va ser vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació d'aquesta institució del 2002 al 2005. Entre els anys 2010 i 2015 va ser presidenta d'Òmnium Cultural i des d'aquest càrrec va defensar de forma activa el procés sobiranista català.

Aquesta mateixa defensa la va portar a Sant Cugat en diverses ocasions. Va participar en el seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau i a la Tertúlia amb Amics que organitzen els Amics de Pedra i Sang, entre d'altres.

El president d'Òmnium Cultural de Sant Cugat, Lluís Bonet, ha recordat així Muriel Casals.

Lluís Bonet

Era una dona que acollia tothom, de mentalitat molt oberta. Tothom que coneix el país en el seu interior pensa que cal fer-li un homenatge.


Casals ha estat, junt amb Carme Forcadell, una de les cares visibles del procés independentista des de la societat civil. A les darreres eleccions al Parlament, va ocupar el número 3 de Junts pel Sí i des del 26 de gener presidia la comissió d'estudi del Procés Constituent al Parlament.

L'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha expressat el seu condol per la mort de Casals, una persona que havia visitat diverses vegades la ciutat de la qual ha recordat la 'seva gran capacitat d'entesa'.

Mercè Conesa

Muriel Casals havia visitat la nostra ciutat en moltes ocasions, en actes organitzats per Òmnium. Per tant, enviem una mà estesa als amics d'Òmnium Cultural que, de ben segur, avui estaran molt entristits.


Una tasca que diverses personalitats i entitats locals han reconegut aquest diumenge a les xarxes socials.






















Mira l'entrevista a Muriel Casals a Cugat tv



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.