Una unitat de la Policia Local treballarà contra l'ocupació il·legal a Sant Cugat


  • Comparteix:

Un edifici ocupat a Can Trabal

Un edifici ocupat a Can Trabal

La Policia Local destinarà una unitat a la prevenció, el control i el seguiment dels immobles ocupats il·legalment a Sant Cugat. És una de les mesures recollides en la moció per combatre l'ocupació a Sant Cugat aprovada al ple d'aquest dilluns amb els vots de Convergència, C's i el PP. Hi han votat en contra la CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES, mentre que el PSC s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

El text constata que a Sant Cugat hi ha casos d'ocupació il·legal que causen problemes de convivència i de seguretat per aspectes com 'els sorolls, els gossos perillosos, les males olors i les amenaces a altres veïns'. En aquest sentit, el text aprovat compromet el consistori a elaborar un cens d'immobles ocupats il·legalment, ja que les últimes dades disponibles són de l'any passat, quan es tenia constància de 30 habitatges ocupats.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha assegurat que en l'actualitat hi ha més d'una cinquantena de casos a Sant Cugat.

Álvaro Benejam

A Sant Cugat hi ha més de 50 cases ocupades denunciades pels propietaris i això és el 65% dels casos totals. S'ha convertit en un problema per a la ciutat.


Segons el text, també es treballarà perquè els propietaris d'immobles adoptin mesures preventives per evitar l'ocupació i es reforçarà la coordinació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra per detectar grups que s'instal·lin a edificis sense respectar la llei.

Per a la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, que hi han votat en contra, i el PSC, que s'ha abstingut, la moció criminalitza les ocupacions, obvia el dret a l'habitatge i genera una alarma social per un casos de problemes de convivència que no es poden generalitzar per a tots els col·lectius d'ocupació. El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha qualificat la moció de 'mal gust'.

Ramon Gutiérrez

És una moció de molt mal gust. Crea alarma i tira per la via policial i no per la mediació. Les esmenes de Convergència, però, suavitzen la moció del PP de 'vagos y maleantes'.


La moció també especifica que l'oposició rebrà informació puntual sobre ocupació a Sant Cugat en la comissió de seguretat ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.